• 瀏覽: 30,227
  • 回覆: 208
  • 追帖: 3
+2
公審個位港女自作自受。

更質疑發貼網民表現精神,病情不似緊急,「你仲上到Facebook開貼證明護士無做錯。」、「屙血屙得你咁精神仲喺度鬧人,即係非緊急啦﹗」

點解"上到Facebook開貼就證明護士無做錯"?

咁就代表唔緊急

睇私院啦窮L

屙血 = 不緊急
流血 = 緊急
噴血 = 非常緊急

屙血感到痛,真係可能是痔瘡,腸爆裂你點仲可以公審

引用:
原帖由 曹木各 於 2018-7-17 10:07 AM 發表
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20180716/photo/bkn-20180716144126229-0716_00822_001_fb.jpg?20180716162241

急症室長期爆滿,不少病人不滿輪候時間過長,但當中真正緊急的個案又有多少呢?有網民不滿到急症室求診時遭護士無禮對待,於是公開分流時經過。不過,公審未有得到網民支持,濫用急症室 ...
所以有儲蓄係好重要
有咩緊要事 睇私家
公立起碼等有3-4粒鐘

引用:
原帖由 siuroy123 於 2018-7-17 10:18 AM 發表
更質疑發貼網民表現精神,病情不似緊急,「你仲上到Facebook開貼證明護士無做錯。」、「屙血屙得你咁精神仲喺度鬧人,即係非緊急啦﹗」

咁就代表唔緊急 ...
如果你病到死死吓,又點有精神、心機上網閙人呀?
比人質疑好正路!
我都覺得佢有問題!

引用:
原帖由 siuroy123 於 2018-7-17 10:18 AM 發表

咁就代表唔緊急 ...
護士做錯咗尐乜???

屙血、流血真係非緊急,去睇門診、私家喇。
屙血、流血不止先係緊急!
香港普遍教育程度算高,但點解咁多人仲係唔明?

引用:
原帖由 落花自有流水愛 於 2018-7-17 10:28 AM 發表

所以有儲蓄係好重要
有咩緊要事 睇私家
公立起碼等有3-4粒鐘
緊急病症睇私家你仲死得快私家係唔駛排,但實戰經係好低,主要係比啲有錢佬做檢查休養的

引用:
原帖由 理+誠 於 2018-7-17 10:40 AM 發表
屙血、流血真係非緊急,去睇門診、私家喇。
屙血、流血不止先係緊急!
香港普遍教育程度算高,但點解咁多人仲係唔明?
佢唔係唔明,係不滿要佢等,同埋護士冇當佢係公主咁服侍

起底啦!

攞綜援睇急例症唔使錢

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]