• 瀏覽: 55,157
  • 回覆: 494
  • 追帖: 4
+5
餐廳食肆有任食優惠,文具店也有「放題」?今日(16日)有人在網上社交平台分享不快經歷,稱有文具店收取了11倍的傳真費,但...

9成9係黃色物體

新聞來源連結:
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20180716/mobile/bkn-20180716185922365-0716_00822_001.html

剛剛睇完 又係衰玩公審

有乳病!其實商店店員矛欺騙事主。

引用:
原帖由 tony.hk 於 16-7-2018 21:27 發表
剛剛睇完 又係衰玩公審
隻雞屎柒完連自己fb都刪埋

下次個女仔去fax前用膠紙將所有文件駁埋做一張,咁咪收一張錢囉。

佢應該同店員講: 我傳真一份文件共11頁紙, 要幾多錢? 
咁樣是否清楚些, 免誤會呢?

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2018-7-16 09:35 PM 發表
佢應該同店員講: 我傳真一份文件共11頁紙, 要幾多錢?
咁樣是否清楚些, 免誤會呢?
個店員的確係有誤導條女
引用:
原帖由 iamsamuel 於 2018-7-16 09:25 PM 發表
餐廳食肆有任食優惠,文具店也有「放題」?今日(16日)有人在網上社交平台分享不快經歷,稱有文具店收取了11倍的傳真費,但...

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20180716/photo/bkn-20180716185922365-0716_00822_001_fb.jpg?20180716205230

9成9係黃色物體

新聞來源連結:
http://hk.on.cc ...
第一段 個店員咁講的確係有誤導成份 可解讀為"俾四蚊任fax  就算fax一百張都只係四蚊"

引用:
原帖由 iamsamuel 於 2018-7-16 09:32 PM 發表

隻雞屎柒完連自己fb都刪埋
都唔係第一次啦,又唔post自己張相出嚟

引用:
原帖由 snooboy 於 16-7-2018 21:36 發表

都唔係第一次啦,又唔post自己張相出嚟

俾人cap左啦

附件

FB_IMG_1531748069386.jpg(99.72 KB)

店員可能無留意,SEND FAX者用左語言偽術?佢先為得米。
佢係先問「一份」係幾多錢。
但正常係以「一張」A4紙計。
原來佢的「一份」是 11 張。
無用膠紙將11張紙頭搭尾連結成「一張」,失敗!

引用:
原帖由 Hung196108 於 2018-7-16 09:41 PM 發表
店員可能無留意,SEND FAX者用左語言偽術?佢先為得米。
無用膠紙將11張紙頭搭尾連結成「一張」,失敗! ...
條女問fax一份係咪不限紙張都只係$4 佢話職員答"係"喎

引用:
原帖由 god 於 2018-7-16 09:34 PM 發表
下次個女仔去fax前用膠紙將所有文件駁埋做一張,咁咪收一張錢囉。
仲要將第一張嘅頁頭駁去最尾嗰頁嘅頁尾

引用:
原帖由 Hung196108 於 16-7-2018 21:41 發表
無用膠紙將11張紙頭搭尾連結成「一張」,失敗! ...
如果條窮西自己最初講一份但又無講一份係幾多張,擺明係R著數

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]