• 瀏覽: 6,370
  • 回覆: 68
+2
引用:
原帖由 MightyChina 於 2018-7-16 04:12 PM 發表
工信部長苗圩:「中國製造」沒想像強   落後西方30年

工業和信息化部部長苗圩

「中國製造」不像我們想像那麼強大,西方工業,也沒有衰退到依賴中國。我們的製造業還沒有升級,製造業者已開始撤離。在向服務業轉型的口號聲中,工業和信息化部部長苗圩按捺不住,出來說了真話。
苗圩在全國 ...
有黃屍, 中國製做, 肯定係災難。

香討啲漢奸最叻就係想像.

又係斷章取義
「要30年成為製造強國」同「中國製造落後西方30年」意思差天共地

一早知道樓主蓄意歪曲抹黑

你講大話,你冇良心,我打左甘多年飛機,日日朝早厲害了一次,中午日本投降了一次,晚上千20又一次
而家就來精盡人亡,你話俾我聴中國唔係強?
他媽的你還番D精俾我

岩,能承認這點是很好的事,

中國內地不是政府在誇大, 最大根源在於傳媒無節操地說我國厲害了的說話

令外美國傳媒也一直在甜言蜜語影響中國人, 自大的中國人就是最腐敗的.

最少落後100年啦

樓主你30年沒有回去中國!

On9!  如果中國咁落後,美國使撚咁驚咩!好似古巴,北韓咁經濟制裁就得啦!

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2018-7-16 04:15 PM 發表
咁即係西方及其專屬5毛所講嘅中國威脅論係造謠
要知道,F-22仍是用廿幾年前科技,但已是全球最先進戰機,
大陸高端技術落後三十年,軍事實力仍是有極大的威脅

引用:
原帖由 MightyChina 於 2018-7-16 04:12 PM 發表

工業和信息化部部長苗圩

「中國製造」不像我們想像那麼強大,西方工業,也沒有衰退到依賴中國。我們的製造業還沒有升級,製造業者已開始撤離。在向服務業轉型的口號聲中,工業和信息化部部長苗圩按捺不住,出來說了真話。
苗圩在全國 ...
三十年咁小,至小三千年啦!

當日羅斯福號硬闖南海禁區圈事件,在中國48條最先進軍艦見証之下,20分鐘內升降20隻大黃蜂漫天飛舞,耀武揚威,大家己心照不宣.............

引用:
原帖由 Welcomelone 於 2018-7-17 05:46 AM 發表

當日羅斯福號硬闖南海禁區圈事件,在中國48條最先進軍艦見証之下,20分鐘內升降20隻大黃蜂漫天飛舞,耀武揚威,大家己心照不宣.............

...
班共奴以前講到話要用東風對付進入南海的美軍艦隊,
而家已經改口話人地係進入公海,由得佢晒油

引用:

工業和信息化部部長苗圩

苗圩在全國 ...

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2018-7-16 04:15 PM 發表
咁即係西方及其專屬5毛所講嘅中國威脅論係造謠
但係呢度成日有人講一支東風可攪掂老美啲航母。

引用:
原帖由 kk3204 於 2018-7-17 08:58 AM 發表

但係呢度成日有人講一支東風可攪掂老美啲航母。
仲有,一碗四川酸辣粉已經可以嚇暈美國、令日本跪低、令英國自愧不如…

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]