• 瀏覽: 898
  • 回覆: 9
+5
政府正就規管電子煙及加熱煙進行立法研究及程序,當局建議讓新興煙草產品,在符合法例規管條件下,可在市場上出售。教協今(15

其實真煙草同電子煙都係比想食煙嘅人食,要禁就全部都禁丫嘛,冇理由禁一隻唔禁一隻,比人有得選擇唔好咩,不過咁,如果係食開煙嘅都知道,兩者感覺分別係,食真煙草感覺係食真燒肉,而電子煙感覺係食肉乾咁囉。

新聞來源連結:
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20180715/bkn-20180715165030774-0715_00822_001.html

附件

Screenshot_20180716-084730.png(373.97 KB)

Screenshot_20180716-084741.png(453.76 KB)

Screenshot_20180716-084753.png(183.03 KB)

Screenshot_20180716-084804.png(168.25 KB)

全港禁煙啦, 啲人又唔自律, 一路行一路食, 巴士站/隧道/天橋又食, 讚成全面禁, 或加300%煙稅

醫煙相衛 都是ROCKEFELLER的

業見完收左煙草商錢要搞電子煙?

icac唔該查下條pk

支持

引用:
原帖由 toledo 於 2018-7-16 11:44 AM 發表
吸煙禍害,

點都唔及教協黃師通識洗腦教學咁折墮。
呢句真

禁啦禁啦

電子煙最大鑊係可以避開煙草稅, 
監管又難, 
求其用個樽仔裝住, 
就可以過到關... 

因為損害緊傳統煙的利益
我敢保證傳統煙一定有害過電子煙, 唔禁傳統煙要禁電子, 道理何在?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]