• 瀏覽: 50,665
  • 回覆: 660
  • 追帖: 1
+7
頭髮可以造豉油,豆漿都可以化學造,
完全唔洗買尾角豆

其他國家幫下手,賤價入D美豆,再轉賣畀大陸,兩邊得益,係老美蝕底,蝕本賣都係賣得出嘛

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2018-7-15 12:28 PM 發表
美國豆農又可以囤積居奇
最怕到時變左大豆芽!

美豆農學陳勝吳廣揭杆起義,你哋有槍,贏硬

引用:
原帖由 dashhk 於 2018-7-15 01:11 PM 發表

成班盲毛(真愛美假愛中)當然最關心美國
怎夠你勁

撐民主印度贏獨裁中國

今次美帝玩完,以後只賣蘋果,大豆留返俾狗食

又唔係得大6一個買家。
米國有咁多契細佬,拍爛檔坡仔,泡菜,架仔,一人一份

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2018-7-15 12:57 PM 發表

其實我唔明大陸可以係邊度搵咁大量的大豆填補,
需知大陸本身係世界第四大產豆國,
但只有美國15%,大陸今年唔靠儲備捱過去,
唔通大陸真係買哂全世界其他地方的大豆? ...
美國唔肯賣高科技嘢畀中國,冇嘢好買,唯有買大豆餵豬

自由經濟, 當大豆賺少咗錢時, 農民下年就會減少種大豆.

BTW, 世界既大豆需求量唔會突然減少.

來來去去都只係識話唔同美國買大豆 , 呢招已經唔得啦, 一於罷買美國貨啦

引用:
原帖由 thank-777 於 2018-7-15 01:43 PM 發表

怎夠你勁

撐民主印度贏獨裁中國
有問題?
印度,軟件及後勤服務行業真係比中國強,這不是我說的,是世界公認
(印度英語比中國英語強)

啲農民可以學呆蛙咁種蕉, 跟住賣俾香蕉共和國.

無理由!毒果明明話大陸大豆庫存不足。

引用:
原帖由 thank-777 於 2018-7-15 01:43 PM 發表

怎夠你勁

撐民主印度贏獨裁中國
7兄
居屋今期最平120萬以下,首期一成都係12萬,你去叫小幾個月G已經夠買
不要再罵香港呀,幾時回流?

引用:
原帖由 win9876432 於 15-7-2018 12:22 發表
美國總統特朗普向中國貨品徵收巨額關稅後,中方向美國農產品徵稅報復。艾奧瓦州農業代表奈格表示,中國買家已取消不少訂單,令以種植大豆為主的農民生計受到衝擊。

//hk.on.cc/cn/bkn/cnt/news/20180714/photo/bkncn-20180714122427380-0714_05011_001_01b.jpg?20180714145731

奈格指出,該州農業花了多年 ...
大妓院又話有人搶住要?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]