• 瀏覽: 44,487
  • 回覆: 337
  • 追帖: 2
+14
系唔比ford用野馬兩字啫,有乜問題,人 注冊在先。

Mustang用返發音直譯咯,馬屎丹米得咯。

引用:
原帖由 tony.hk 於 2018-7-15 09:11 AM 發表
福特向四川野馬道歉 點解嘅??
因為中國的才是真正野馬,美國人原創的是美國野馬

引用:
原帖由 nikkorlee 於 2018-7-15 08:53 AM 發表
名字是名字

抄襲是外觀專利

兩回事

四川野馬汽車90年代就有,果時候福特還沒入中國

外資大晒??還話香港法治社會

尼點問題都五明?難道雀巢有只維他奶,就我尼香港維他奶改名? ...
成個生番咁☝🏼

引用:
原帖由 今天真空的救星 於 2018-7-15 10:13 AM 發表

老翻強國!
小農社會dna

引用:
原帖由 kwong1000 於 2018-7-15 09:45 AM 發表
其實我諗淨係得d爛鬼五毛先會力撐呢d垃圾山寨廠,連大陸人都會覺得係有問題既野,係五毛先會盲撐,優質既正貨唔能夠係當地售賣,得d國產劣質山寨貨賣,呢d對大陸人黎講唔係好事,係國恥黎 ...
這不是撐不撐的問題吧, 這是一個明事理,懂分析的人都清楚及知道那邊錯的事吧, 不要給偏見阻礙自己吧。

引用:
原帖由 冷漠的香港人 於 2018-7-15 09:08 AM 發表
國家依法辦事,有乜唔啱?
低能邏緝,秦朝都係依法辦事,有咩唔啱? 等連坐啦~

引用:
原帖由 JETSO500 於 2018-7-15 09:51 AM 發表

支乜持....你條撚樣味又係車都無架....日九日俾十零廿蚊搭巴士果d下種人
你咁講就唔啱啦,全港好多人坐巴士㗎。

引用:
原帖由 DICK~DICK 於 2018-7-15 10:19 AM 發表

這不是撐不撐的問題吧, 這是一個明事理,懂分析的人都清楚及知道那邊錯的事吧, 不要給偏見阻礙自己吧。
三星偷了萍果技術,還去告萍果,這是大家都知的事件

引用:
原帖由 DICK~DICK 於 2018-7-15 10:19 AM 發表

呢樣係大陸知識產權既缺陷,福特野馬係美國係深厚歷史,只係遲入黎中國註冊,不存在抄襲成份,係中國法律先會巔倒黑白

睇到呢D荒謬法庭裁決,明白晒中國未能晉身真正強國之列的原因

引用:
原帖由 alankhyip 於 2018-7-15 09:29 AM 發表
樓主,你是說法律是錯的?
違法達義,法律第二是樓主信念

引用:
原帖由 alankhyip 於 2018-7-15 09:29 AM 發表
樓主,你是說法律是錯的?
強國法律,國際笑柄
唔好再問點解出到外國俾人睇唔起啦!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]