• 瀏覽: 10,524
  • 回覆: 84
引用:
原帖由 抽後算帳 於 2018-7-12 10:17 PM 發表
老馮在政界奮鬥多年,我個人很尊敬,但老人家立場左搖右擺,為了選舉,為了選票,行為表現呢幾年確令人失望。
今日他說退民協非為十一月選舉,大家不妨拭目以待,最後會是參戰還是捧後輩?
對我而言,老人家仍戀棧權位,確實係政治悲哀。 ...
七十多歲的特朗普算不算老人?

泛民只信自己人,plan A, plan B呃9人。

引用:
原帖由 抽後算帳 於 2018-7-12 10:17 PM 發表
老馮在政界奮鬥多年,我個人很尊敬,但老人家立場左搖右擺,為了選舉,為了選票,行為表現呢幾年確令人失望。
今日他說退民協非為十一月選舉,大家不妨拭目以待,最後會是參戰還是捧後輩?
其實你地知唔知乜嘢係民主?係民主國度係冇所謂乜嘢老人政治,只有選民既選擇。特朗普七十幾歲冇人話佢老人政治,馬來西亞新總統馬哈帝爾成九十幾歲都冇人話佢老人政治。老馮今年先六十幾就俾人話老人政治,真係可笑之極!
泛民黃絲成日攻擊老馮出尼參選,根本就係反民主既行為。真民主係每一個人都要尊重參選人,再由選民去決定。所以我對泛民黃絲真係心痛惡絕!一班反民主既偽君子,比建制更不堪!

引用:
原帖由 27chris 於 2018-7-13 06:34 AM 發表

習主席行回老人政治的悲哀
我知知道習主席比特朗普年輕很多!

引用:
戀棧果10幾萬1個月人工啫。

引用:
啍!莫非你也是其中爭權奪利的一個?

引用:
原帖由 27chris 於 2018-7-13 06:35 AM 發表

我對建制垃圾深惡痛絕
建制係仆街,但泛民係仆街中既仆街,支持佢地既黃絲就係仆街中既仆街既仆街,你係乜自己對號入座!

引用:
原帖由 27chris 於 2018-7-13 07:03 AM 發表

建制支持者是仆街皇,你又衝入來㭍
我從來唔支持建制,佢地係仆街,我只係兩害取其輕,我會話建制係仆街陷家剷,你會唔會咁話泛民

引用:
原帖由 27chris 於 2018-7-13 07:07 AM 發表

我只會講泛民是正人君子,建制是賤種
你已經對號入座

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]