• 瀏覽: 96,907
  • 回覆: 562
  • 追帖: 7
+4
引用:
原帖由 leoandmay 於 2018-7-13 12:06 AM 發表

對方先郁手撞飛對方眼鏡先觸發四眼哥還手
片長約20秒,一開始可見白衣年輕男子與紅衣拖鞋大叔爭論,並互有推撞,期間大叔用力向上掃時將男子的眼鏡撞飛,男子不忿將大叔推倒在地上,並用雨傘作武器左右掃亂打大叔。

邊有講38歲叔先郁手?

就算係對方先郁手 應該報警or制服佢 做乜用遮毆打人? 有份打交就唔好輸打贏要 打輸又扮可憐

引用:
原帖由 jon135 於 2018-7-12 09:47 PM 發表
拖鞋大叔好狠, 入到去坐有排被人打
街邊拳頭交都要坐?
有同類案底就窄D

其實大叔打爛仔交,係人都比佢打死啦

公眾地方打架,兩條友都有罪

支持拖鞋大叔 

引用:
原帖由 jon135 於 2018-7-12 09:47 PM 發表
拖鞋大叔好狠, 入到去坐有排被人打
一個持械一個拳頭,要坐都唔知邊個坐。

引用:
原帖由 siuroy123 於 2018-7-13 12:15 AM 發表

片長約20秒,一開始可見白衣年輕男子與紅衣拖鞋大叔爭論,並互有推撞,期間大叔用力向上掃時將男子的眼鏡撞飛,男子不忿將大叔推倒在地上,並用雨傘作武器左右掃亂打大叔。

邊有講38歲叔先郁手?

就算係對方先郁手 應該報警or制服佢 做乜用遮毆打人? 有份打交就唔好輸打贏要 打輸又扮可憐 ...
你又邊道見寫人地扮可憐!?

引用:
原帖由 阿簫 於 2018-7-12 10:30 PM 發表

最尾整一野碎石腳想攞人命
阿叔已經收左手,應該對住佢下巴好似波咁踢。

阿叔好狠

兩個阿叔毆鬥事件,
當中教訓係, 以後唔順超要隻抽
唔好在大街大巷即場搞掂
拉入/約好後巷打夠佢, 咪阻塞交通啦
兩個阿叔加埋都過60啦, 仲咁唔L鬆化嘅?

阿叔食過夜粥

引用:
原帖由 leoandmay 於 2018-7-13 12:28 AM 發表

你又邊道見寫人地扮可憐!?
我意思係先撩者賤 打死無怨 條廢高佬郁手搞人塊面 擺明撩交打 依家對方成全佢 打到佢攤喺度

引用:
原帖由 又索又解渴 於 2018-7-13 12:33 AM 發表
兩個阿叔毆鬥事件,
當中教訓係, 以後唔順超要隻抽
唔好在大街大巷即場搞掂
拉入/約好後巷打夠佢, 咪阻塞交通啦
兩個阿叔加埋都過60啦, 仲咁鬆化嘅?
...
加埋過70!!

引用:
原帖由 ansonkpl 於 12-7-2018 10:25 PM 發表
隻抽隻, 應該唔准用武器, 因雨傘係7大武器之首, 被黃飛鴻用到出神入化, 佢咁都打輸俾人, 顏面何存呀
33歲有武器又高大過人,都打輸!情何以堪

引用:
原帖由 productdesigner 於 2018-7-12 08:40 PM 發表
「年輕男」33歲姓王,事後清醒被送往廣華醫院,頭部受傷。「拖鞋大叔」原來是38歲姓陳男子

原來33歲打38歲,又唔係差太遠

警方回覆指,初步調查顯示,二人較早時因手推車碰撞問題發生糾紛。而原來雙方年齡相距並不大,被打至躺在地上的「年輕男」33歲姓王,事後清醒被送往廣華醫院,頭部受傷。「拖鞋大叔」原來是38歲姓陳男子,警方經調查後,同日在旺角區以涉嫌「襲擊致造成實際身體傷 ...
傳媒用不實嘢造新聞係慣常事

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]