• 瀏覽: 22,637
  • 回覆: 240
+7
引用:
原帖由 武德鼎 於 2018-7-12 05:02 PM 發表
史上首位破紀錄考獲 9個 5**「滿貫狀元」是喇沙書院的黃子衡,昨日(11日)在受訪時分享了對多項社會議題意見,認為「一地兩檢」能為市民帶來便利是毋庸置疑,相信香港與內地均會守法,疑慮不大;又覺得國歌法本地立法的建議合理,強調尊重國歌是基本要求,很多國家亦有作類似立法。 黃子衡並稱讚特首林鄭月娥有心有熱誠,致力推行有益港人的政策。

年青人暢談吓自己想嘅法啫,卻引來黃媒《蘋果日報》嘅欺凌,在黃 ...
正常人的答案。佢只是比同年齡成熟

覺得佢先答得成熟理智且客觀
反而個個女答既好似通識教育下,大多數學生跟住有立場傳媒既口水尾

引用:
原帖由 Df21d 於 2018-7-12 05:59 PM 發表
以後只可反中,唔係就玩九死你,毒果正仆街,打壓言論,寒蟬效應!妓協死出來解釋吓!
毒果唔係冇人睇咩?你地咁緊張做乜?真係皇帝唔急太監急

蘋果是賤報

洗腦呢樣嘢,
只會對啲無知婦孺、白癡廢青產生作用!
唔需要狀元,
稍稍有啲理智、常識同分析能力,
都知道咩係真,咩係假,
唔會搬字過紙,
俾有用心政棍毒媒利用,
盲反中、盲亂港、毫無得着
當自己唔係中國人嘅反智廢物!💀

冇辦法,毒果日報已經垂死掙扎

引用:
原帖由 27chris 於 2018-7-12 06:56 PM 發表

真正讀書好
香港嘅領土???
狀元wor..似高分低能多d,再唔系就系畀黃絲教師同毒果毒害嘅可憐小朋友。

毒果,RTHk,妓協正扑街冚家鏟。

引用:
原帖由 27chris 於 2018-7-12 10:21 PM 發表

看清事實
主題係講呢個9優狀元,你拿其他人出來講

引用:
原帖由 skytra 於 2018-7-12 05:15 PM 發表
見到狀元咁明智
不會同洋奴一樣人雲亦雲

對香港有少少希望
呢啲人先係香港未來社會棟樑

話明毒果,點會正常吖

引用:
原帖由 ck1388 於 2018-7-13 01:32 AM 發表

毒果唔係冇人睇咩?你地咁緊張做乜?真係皇帝唔急太監急
唔係冇人睇,係冇正常人睇,緊張係想救得一個得一個。想佢地正常番唔再失救。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]