• 瀏覽: 53,358
  • 回覆: 426
  • 追帖: 5
+5
唔係喎 睇清楚成篇野

呢單野算到最盡係佢老豆喎......

於2008年,原告與兩名兒子協議須就單位付5500元租金。

唔用個"供"字

又要利用兩個仔 但自己就獨霸間屋業權

個老豆都有問題喇

引用:
原帖由 2006Win-Cat 於 2018-7-12 04:38 PM 發表
一名年邁父親昨入稟高院,控告兩名兒子於母親離逝後,以1115萬岀售維景灣畔的單位。父親當時買入單位,希望他與其妻有物業,以供養老之用,惟他們年事已高,不合資格做30年分期按揭,故以兩名兒子的名義購入單位,並由父親支付物業首期。父親入稟提岀申索,他於入稟狀中直斥兩名兒子「全無情義、道義,搶奪我用來養老渡餘生的物業」,並要求取回該物業的業權。

原告吳國樑,控告兩名兒子吳宇軒及吳宇光。入稟狀指,原 ...
教子無方~~~到依家先知兩子人面獸心

原告生咗兩個叻仔

依家唔賣等陣樓市爆煲就出唔到貨架喇

引用:
原帖由 2006Win-Cat 於 2018-7-12 04:38 PM 發表
一名年邁父親昨入稟高院,控告兩名兒子於母親離逝後,以1115萬岀售維景灣畔的單位。父親當時買入單位,希望他與其妻有物業,以供養老之用,惟他們年事已高,不合資格做30年分期按揭,故以兩名兒子的名義購入單位,並由父親支付物業首期。父親入稟提岀申索,他於入稟狀中直斥兩名兒子「全無情義、道義,搶奪我用來養老渡餘生的物業」,並要求取回該物業的業權。

原告吳國樑,控告兩名兒子吳宇軒及吳宇光。入稟狀指,原 ...
cold blood

人算不如天算

how can they do that to his father

引用:
原帖由 中頑童 於 2018-7-12 05:36 PM 發表

都無講中學
通常直升喇

律屍話俾仔呃不如益律屍,一定有得打

引用:
原帖由 sohotabc 於 2018-7-12 05:06 PM 發表
無呢隻歌仔唱
你out咗喇阿伯

TKO都值千萬

大把呢D代名人士,特別系近年

引用:

呢度有啲人話,將啲錢分晒畀仔女,或寫晒仔女個名,以符合自己去攞高額高齡津貼資格,都好過去買政府年金。
呢個故事教訓我地,政府雖然唔會點益你,但起碼都唔會害你,食咗你舊錢,但仔女就唔敢講嘞。

引用:
原帖由 y2k2 於 2018-7-12 05:40 PM 發表
原告生咗兩個叻仔

依家唔賣等陣樓市爆煲就出唔到貨架喇
你荒會跌得多咩

引用:
原帖由 ngblowwater-03 於 2018-7-12 05:36 PM 發表
兩名兒子於1992年入讀喇沙小學
今年都三十二OUT

維景OUT喇,天晉好D

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]