• 瀏覽: 53,350
  • 回覆: 426
  • 追帖: 5
+5
引用:
原帖由 中頑童 於 2018-7-12 06:28 PM 發表

睇成篇野就知喇 400萬樓 可能囉40萬 仔就供360萬

但層樓就因為"租"俾兩個仔

結果層樓都係佢老豆
按揭係兩個仔名,老父要有入數證明有入$落兩個仔戶口以供款;兩個仔又要交租俾老父,老父又入返$供款戶口,啲$過嚟過去?!

正宗養左仆街仔

正仆街仔

千算萬算,最終被自己仔女計算到。

賣樓錢分三份!
兩個仔每人一份!
淨低嗰份俾我!

阿伯 

攞番層樓即刻娶件28歲享受下啦

引用:
原帖由 暴龍隊員 於 2018-7-12 04:44 PM 發表

.

大6人咪最醒囉...

咬老綜,住阿公,生活最輕鬆。

唔洗俾仔呃......

.
佢地在老家收埋好多物業

95年買嘅四百幾萬物業
到09年都仲要做要做七按先換到4m 嘅樓
中間發生左咩事。。。

引用:
原帖由 ccto14 於 2018-7-12 07:00 PM 發表

按揭係兩個仔名,老父要有入數證明有入$落兩個仔戶口以供款;兩個仔又要交租俾老父,老父又入返$供款戶口,啲$過嚟過去?!
咁咪話俾人聽個仔無出過力LO

1980000  30年租  假設不變下   合共  連埋1200000首期

個老豆可能再出一半 咪層樓係佢100% 供

引用:
原帖由 2006Win-Cat 於 2018-7-12 04:38 PM 發表
一名年邁父親昨入稟高院,控告兩名兒子於母親離逝後,以1115萬岀售維景灣畔的單位。父親當時買入單位,希望他與其妻有物業,以供養老之用,惟他們年事已高,不合資格做30年分期按揭,故以兩名兒子的名義購入單位,並由父親支付物業首期。父親入稟提岀申索,他於入稟狀中直斥兩名兒子「全無情義、道義,搶奪我用來養老渡餘生的物業」,並要求取回該物業的業權。

原告吳國樑,控告兩名兒子吳宇軒及吳宇光。入稟狀指,原 ...
人在做,天在看

引用:
原帖由 暴龍隊員 於 2018-7-12 04:44 PM 發表

.

大6人咪最醒囉...

咬老綜,住阿公,生活最輕鬆。

唔洗俾仔呃......

.
而家係南亞人

正仆街仔

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]