• 瀏覽: 18,712
  • 回覆: 176
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 two3888 於 2018-7-13 05:16 PM 發表

你知道? 講嚟聽下
吾係七三,係五五,仲要美國歸還該50%贓款。會要求接收國用於打貪事務上。

你有冇法律概念?如果你法律第二,我就點講你都吾明。

引用:
原帖由 two3888 於 2018-7-13 05:23 PM 發表

小朋友原來你們的領土係有地區性? 幾時會收返海參崴?
1860年,《北京條約》簽訂前三月,俄國取得此地區,更名為「符拉迪沃斯托克」(Владивосток),意為「東方統治者」或「征服東方」[11],也譯「東方的王后」[12]。類似俄羅斯高加索地區的另一座城市的市名——弗拉季高加索(Владикавказ,即「高加索的統治者」)。 ...
BB,你以為用這些爛到不堪的攻擊就令人無言以對?

你主子之一的獨島跟北方四島呢?

想跟我講野,你未有資格。

最後,我要告訴天下的反中,天下即將為中國所有,反中一是望開這個太陽系,一是死。

別覆我,我無閒情覆你。

反中黃絲冇腦係常識

America is great again!!

賊近平被凍多少?

如屬實, 只係証明西人無信用, 日日口口聲聲"公義","和平","自由","民主"原來只係為佢地利益而呃九人.

成日話啊爺打壓異己, 一黨專政, 一人獨權, E家証實西人仲L皇帝過中國, 唔滿意, 無利益, 一口推反, 一人話事.

如果美國仲係要反口, 美元都信唔過, 遲早變MC紙.

引用:
原帖由 elviskwok 於 2018-7-12 02:19 PM 發表
好地地,大陸啲官啲人民,住大陸,但啲錢就放美國,好明顯大陸啲官都唔信大陸信美國啦
你錯喇,呢班移民美國既中國有錢人,用美國金鎘系統洗乾淨啲黑錢後,就會跟隨美國當地富豪做法一樣,將資產掉出美國,轉入歐洲既離岸資產中心如瑞士、百慕達或愛爾蘭等,佢哋資產安全後,就會認祖歸宗回流中國.

你想講中國人向美國走資? 美國喺泛民口中號稱民主天堂,何解美國富裕階層及巨企卻爭先恐後將財富調離美國?  

美國立國200年左右,欠下今日超過20萬億美元國債,但係凈計瑞士/愛爾蘭/百慕達 3地由美國人富裕階層擁有既離岸資產已有近25萬億美元!  美國人富豪巨企何解唔將錢留喺 “民主自由” 既美國呢? 難道喺美國對財富無保証?  難道民主美國人唔愛“自由民主制度” 既美國?  屌鬼在於大陸新發財或貪官爭住走資入美國,美國財閥卻爭住走資向歐洲既愛爾蘭及百慕達或瑞士.  究竟美國係咪天堂樂土?

你用個腦諗諗.

引用:
原帖由 FungGor1983 於 2018-7-12 12:48 PM 發表
https://www.youtube.com/watch?v=QOu-mN-akBI

侵侵貿戰加辣版:凍結共幹美資產!
講D野好似思覺失調

引用:
原帖由 Psyco 於 2018-7-13 07:26 PM 發表

你錯喇,呢班移民美國既中國有錢人,用美國金鎘系統洗乾淨啲黑錢後,就會跟隨美國當地富豪做法一樣,將資產掉出美國,轉入歐洲既離岸資產中心如瑞士、百慕達或愛爾蘭等,佢哋資產安全後,就會認祖歸宗回流中國.

你想講中國人向美國走資? 美國喺泛民口中號稱民主天堂,何解美國富裕階層及巨企卻爭先恐後將財富調離美國?   

美國立國200年左右,欠下今日超過20萬億美元國債,但係凈計瑞士/愛爾蘭/百慕達 ...
再重覆, 這個世界沒有完美制度及國家, 所有野都係比較, 有長就有短! CY及林鄭等權貴皆全家拿英美藉, 這就已說明美帝與中共國既差距.

引用:
原帖由 FungGor1983 於 2018-7-12 12:48 PM 發表
https://www.youtube.com/watch?v=QOu-mN-akBI

侵侵貿戰加辣版:凍結共幹美資產!
邊個高官甘低能擺美國呀? 貪稅高風險大咩。。。。。有香港唔擺, 有瑞士唔擺, 有uae 唔擺甘得意。。。。

我地都可以凍結美國佬資產架

不如宣報唔還債啦!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]