• 瀏覽: 18,697
  • 回覆: 176
  • 追帖: 2
新移民,你根本唔了解資本主義嘅本質!

資本主義最重要就係老闆,美國恨不得將所有中國有錢人全部搶去美國,只要有消費,就能維持市場,無人可以制裁美國,只有佢制裁!!

你呢啲係大陸受教育,認為無產階級專政,生產,生產,有冇諗過生產出嚟啲嘢做咩?

毒媒最毒最恐佈係將D人洗腦到連價值觀都洗埋,其實房屋是用來住的,不是賺錢用的

引用:
原帖由 FungGor1983 於 2018-7-12 03:03 PM 發表

吓? 美帝凍結中共違反人權既權貴資產, 中共竟然向合法美資沒收資產? 咁美帝唯有立刻把中共持有既美債變廢紙了!
合法?戰爭發生就沒有什麼合法不合法了。

珍惜和平的日子吧。

美國同中國只有共同利益,不會凍結海外資產,殺鷄取卵,咁蠢的大方向,真的為了正義,正義只會說不會做的

引用:
原帖由 FungGor1983 於 2018-7-12 03:23 PM 發表

幾臭都無中共廢到用個女-劉霞來換著數! 1個男人要用女人換著數=垃圾!
亂噏24,已經到了橫蠻無理的地步。

這個辯論你已經輸了。

引用:
原帖由 FungGor1983 於 2018-7-12 12:48 PM 發表
https://www.youtube.com/watch?v=QOu-mN-akBI

侵侵貿戰加辣版:凍結共幹美資產!
多謝分享,不過呢條友所講嘅基本上可以不用理會,當然你可以信。

引用:
原帖由 馬王1968 於 2018-7-13 02:55 PM 發表

若然係真就真係好好好消息!最好將習近平家族,江澤民家族,李鵬家族,曾慶紅家族,溫家寶家族.......所有中共狗賊貪贓枉法嘅所得凍結!最緊要公佈資產銀碼數目,等班愛黨人士死得心服口服,將來再歸還中國民選政府! ...
發夢你點都得

引用:
原帖由 小婆羅門 於 2018-7-13 02:45 PM 發表

亂噏24,已經到了橫蠻無理的地步。

這個辯論你已經輸了。
根本無辯論過,佢只係企圖令更多香港人信,繼而令更多香港人反中

傻豬來, 你知唔知中共高層一年過幾多錢過美國??冇人咁白痴殺左隻金雞

引用:
原帖由 Cwewong1 於 2018-7-13 02:43 PM 發表
美國同中國只有共同利益,不會凍結海外資產,殺鷄取卵,咁蠢的大方向,真的為了正義,正義只會說不會做的
白癡先會信852,基本上,信果d根本唔會睇理據,佢地只係睇邊個反中。

提示: 違規內容已被屏蔽
今晩狗良加碼

引用:
原帖由 skytra 於 2018-7-12 01:04 PM 發表
傻佬洋奴說的你都信?

網上上大把傻佬洋奴話"美國發動貿易戰,中國餓死3億人"

占中時, 有外國媒體都話"警察開槍,中環血流成河"

信不信由你
你又有咩證據 話佢唔啱呀? 久不久 都有老共 貪污官員 俾人捉返去大陸, 上曬新聞, 唔通你話畀我知 強國 自己親自 入人哋 國家 拉人, 咪又係要人哋幫你, 唔過手濕腳 就真係白痴

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]