註冊 登入

貿易戰底牌已揭 下一步係戰爭?

本主題由 YanNessIsMe 於 2018-7-13 07:18 AM 移動

貿易戰底牌已揭 下一步係戰爭? E-mail 此主題給朋友

侵侵出招,對總值2000億美元中國輸美產品,即將徵收10%關稅,市場有指2000億,已經係中美貿易戰爭嘅「最後底牌」,如今底牌已揭,下一步,會唔會真打仗呢?綜合目前所有言論,市場的確陸續出現這類擔憂⋯⋯

戰爭?...

新聞來源連結:
https://hk.finance.yahoo.com/news/%E8%B2%BF%E6%98%93%E6%88%B0%E5%BA%95%E7%89%8C%E5%B7%B2%E6%8F%AD-%E4%B8%8B%E4%B8%80%E6%AD%A5%E4%BF%82%E6%88%B0%E7%88%AD%EF%BC%9F-085956959.html

Good...偉大的淡淡 

熱門搜尋: 孕婦飲食 bb奶粉 嬰兒用品
引用:
原帖由 Peter_H 於 2018-7-12 12:49 PM 發表

Good...偉大的淡淡
多謝侵侵帶協發達

送D核彈技術俾北韓, 然後借刀殺人

再打仗就真係世界末日啦!

中國還有很多手段未出,至少都將美債拋售迫美國先開第一槍

我諗奴浸真係想打仗。
😰🔫😾

熱門搜尋: 教育 會計 加拿大升學 mba dse 浸大持續進修學院 上門補習
阿爺又要吃安慰劑定驚了, 奴才們還不快快拿些專家高見來?!!.....

引用:
原帖由 ch_montrose 於 2018-7-12 12:57 PM 發表

再打仗就真係世界末日啦!
核彈一出世界末日

咪儍啦,人哋在巿場玩緊低買高賣,洗麥戰爭。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sohotabc 於 2018-7-12 01:19 PM 發表

核彈一出世界末日
核戰應該唔會嘅,但一場小規模戰爭就有可能,地點最大機會係呆灣。

戰條毛咩 
侵侵夠胆的話上年打左金仔啦,佢睇個錢字咁大不停想縮軍費

引用:
原帖由 tony.hk 於 2018-7-12 01:35 PM 發表

戰條毛咩 
侵侵夠胆的話上年打左金仔啦,佢睇個錢字咁大不停想縮軍費
唔打金仔先危。

回覆 引用 TOP

係就好囉!
老解可以上戰場實習囉!

熱門搜尋: 西裝訂造 不織布袋 婚紗晚裝 名牌 韓國時裝 日韓時裝 結婚對戒
引用:
原帖由 露線圖 於 2018-7-12 12:53 發表

多謝侵侵帶協發達
習習一屍號令,老解可以戰狼上身囉!

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。