• 瀏覽: 25,612
  • 回覆: 270
  • 追帖: 1
+4
仗就一定要打丶看看中國什麼時候要發火 🙄

deleted. (Repeat).

引用:
原帖由 Sukritia 於 2018-7-12 02:57 PM 發表

上戰場首先你排第一
戰場唔洗預佢

咁鐘意賣國, 上刑場啦

引用:
原帖由 133331628 於 2018-7-12 02:54 PM 發表

習習一屍號令,老解可以戰狼上身囉!
唔通你覺得美國佬真係個個都係蘭保?

駛乜真打仗,攻心為上,不戰而屈人之兵,淨係話要開徵2千億關稅,都未開始實行已搞到共黨之間鬼打鬼,要搵人狽鑊,一帶一路, 2025提都唔敢提,若遲啲放風話要 沒收共黨在美資產,啲乜派物派會肯過雜總,最後會搵邊個狽鑊?

引用:
原帖由 露線圖 於 2018-7-12 12:45 PM 發表
侵侵出招,對總值2000億美元中國輸美產品,即將徵收10%關稅,市場有指2000億,已經係中美貿易戰爭嘅「最後底牌」,如今底牌已揭,下一步,會唔會真打仗呢?綜合目前所有言論,市場的確陸續出現這類擔憂⋯⋯

https://s.yimg.com/bt/api/res/1.2/OWeGPGecZq29TLM1MNFJlg--~A/YXBwaWQ9eW5ld3M7c209MTt3PTgwMA--/htt ...
白痴先信會打扙

快d打啦
等運到咩
個世界咁垃圾
快d重新洗牌

引用:
原帖由 太陽花0805 於 2018-7-12 08:31 PM 發表
駛乜真打仗,攻心為上,不戰而屈人之兵,淨係話要開徵2千億關稅,都未開始實行已搞到共黨之間鬼打鬼,要搵人狽鑊,一帶一路, 2025提都唔敢提,若遲啲放風話要 沒收共黨在美資產,啲乜派物派會肯過雜總,最後會搵邊個狽鑊? ...
美國沒資產在中國 睇吓邊個傷D囉仲有現在好似美國比中國梗 亂鬼打鬼進行中喎

最怕又八國聯軍。自己又唔爭氣。一年比一年喜歡毛怕。有權有錢變曬面。

中國也有核彈,齊齊打核戰吧

引用:
原帖由 starr 於 2018-7-12 06:18 PM 發表

有限戰爭唔出奇,全面大戰就冇乜可能
如果中美必有一戰,戰場必在台灣
不像是台灣

因為台灣美國會放棄, 之前密件說了放手台灣問題, 由他們統一

我猜是在日本

日本是美國護城河
但是中國真正的死敵

此個矛盾難化解

引用:
原帖由 露線圖 於 2018-7-12 12:45 PM 發表
侵侵出招,對總值2000億美元中國輸美產品,即將徵收10%關稅,市場有指2000億,已經係中美貿易戰爭嘅「最後底牌」,如今底牌已揭,下一步,會唔會真打仗呢?綜合目前所有言論,市場的確陸續出現這類擔憂⋯⋯

https://s.yimg.com/bt/api/res/1.2/OWeGPGecZq29TLM1MNFJlg--~A/YXBwaWQ9eW5ld3M7c209MTt3PTgwMA--/htt ...
D王C反共有望,我地可以親歷戰爭苦難。
改革從來都要鬥爭

似前同美帝開戰,應該唔夠打。但自從(戰狼 2)上影後。
中國或成最大贏家

引用:
原帖由 理得你 於 2018-7-12 08:33 PM 發表

美國沒資產在中國 睇吓邊個傷D囉仲有現在好似美國比中國梗 亂鬼打鬼進行中喎
中共邊啲人先會有資產在美國,你懂的,中國富起來之後啲錢集中起乜人手上? 如果地方有錢點解咁多退伍軍人出嚟抗議?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]