• 瀏覽: 82,424
  • 回覆: 692
  • 追帖: 7
+13
豆之嘛,小事,大家玩吓showhand, 睇吓點!

我聽日上大陸, 駛唔駛帶支豉油自用呀??

引用:
原帖由 siupercy 於 2018-7-12 09:14 AM 發表
下?又話保助農民而家又話短期內無乜計?侵侵真係信你就食屎囉!
儍瓜普白字黑字簽的合約都唔承認,牠講乜都唔可信!

引用:
原帖由 alvinm 於 2018-7-12 10:11 AM 發表
本來好地地,俾你搞一搞,家下話難解決
鼓勵美國人三餐都食豆啦
出糧改為出豆

引用:
原帖由 阿乜水 於 2018-7-12 10:18 AM 發表
呆人MOOD: 再帶兩斤豆,可能引起圍觀。

引用:
原帖由 kevinfox 於 2018-7-12 08:56 AM 發表

中美爆發前所未有的大規模貿易戰,令在上屆大選中支持特朗普問鼎白宮的美國農民首當其衝。中國國家糧油信息中心數據顯示,截至上月二十八日,中國已有三周未新增採購美國大豆,同期累計取消美方61.5萬噸訂單。身在比利時的特朗普周三首度就中美貿易戰開腔,強調自己心繫美國農民,且一定會贏。但他同時承認,短期內無法紓解農民的困境。
內地官媒引述國家糧油信息中心專家透露,中國對美國大豆加徵進口關稅 ...
即係本來老美大豆平過南美500?

引用:
原帖由 BBSRom 於 2018-7-12 09:56 AM 發表
唔係話補貼農民咩?
錢從何來,儍瓜普家族的口袋?

引用:
原帖由 thank-777 於 2018-7-12 10:13 AM 發表

印度計生, 收地, 少部份人反對就全停

還未工業化

怎替代中國??,
當初中國與印度是競爭坐上工荔化尾班車

是印度親手說不搞工業
令到中國坐上尾班車, 走出百年困局 ...
這時間可解決

中國現在情況是,高不成低不就
說高,核心技術同歐美完全無得比
說低,內地工資5000起,其他國家好多重係1000以下,廠租已經無得比

中國強在,江,胡時期大攪基礎建設,中國交通建設比其他落後地區強

I don't eat 美大豆 is nothing for me and for China.

China have many people, they need food, USA produces more food than its people needs. I would like to see 美大豆 drop to the ocean than pay extra to buy them! FucX you, D. Trump! 

引用:
原帖由 siutatbo 於 2018-7-12 09:41 AM 發表

唔好俾佢哋睇到!
美國農民比七郎普害死

引用:
原帖由 阿乜水 於 2018-7-12 10:18 AM 發表
仲有帶支豆漿

引用:
剛剛幾日前到東莞麵豉廠參觀,大把平靚正產品供應包括鼓油。

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2018-7-12 10:29 AM 發表
仲有帶支豆漿
佢仲有豆漿?

引用:
原帖由 siutatbo 於 2018-7-12 10:20 AM 發表

呆人MOOD: 再帶兩斤豆,可能引起圍觀。
Ching 你又老點細佬? 冇來源証既原粒大豆容乜易要打稅.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]