• 瀏覽: 38,274
  • 回覆: 559
  • 追帖: 4
+7
https://www.tid.gov.hk/tc_chi/aboutus/publications/factsheet/usa.html

唔好話我作故仔,自己入去慢慢睇
你班契弟仆街仔日日喺度撩是鬥非,呢啲待遇同外資無哂,香港九成人要仆街,到時呢班阿毛賤仔派會出嚟負責任咩?

泛民黃絲衰極都只係內亂拖慢經濟,反而呢班愛國賊做嘅係摧毀經濟

引用:
原帖由 格蘭度 於 2018-7-12 08:58 AM 發表

就係口講愛國,實質煽風點火,挑撥離間,將國家推去刀鋒口,自斷所有下台階,
唔認同你地嘅全部都係口講愛國,實質煽風點火,挑撥離間,將國家推去刀鋒口,自斷所有下台階。

唯獨希望中國敗,希望中國分裂,先係真愛國!

中國被打沈了...

引用:
原帖由 香江強國人 於 2018-7-12 09:14 AM 發表

就算美國仲當香港係一個獨立經濟體,允許輸入波音飛機技術,唔會係香港自用,肯定係運上大陸。
真係笑左,港獨白痴又真係唔會識用

其實中國的反應已做得好好

美國入口中國比例上較小,可能都沒有2000億那麼多

可能會用貶人民幣應對多過再反徵美國關稅

其實美國這樣做證明他們知道自己捱不住向中國扯白旗求救但愛面子就説貿易戰

相信中國會讓美國喘ㄧ下氣讓他得意一下

願我雜皇萬歲萬歲萬萬歲,皇上千萬不要認輸啊

引用:
原帖由 topsmac2 於 12/7/2018 07:46 發表
2000億貨抽25%稅 =500億*8 =四千億港紙算什么?班支那漢奸狗咁開心?下一個金融風暴失業我就笑爆咀
廢青係無野做
無物業無股票
當然想攬住其他人一齊死

引用:
原帖由 格蘭度 於 2018-7-12 09:07 AM 發表

香港同大陸經濟一體,早就死咗十世
港獨果班本身最無貢獻,打貿易戰對佢地又真係無咩影響

引用:
原帖由 哈哈你好嗎 於 2018-7-12 09:18 AM 發表

唔認同你地嘅全部都係口講愛國,實質煽風點火,挑撥離間,將國家推去刀鋒口,自斷所有下台階。

唯獨希望中國敗,希望中國分裂,先係真愛國! ...
知恥近乎勇
係愛國賊萬事吹捧之下嘅中國只俾人睇到無恥

引用:
原帖由 eviling 於 2018-7-12 06:48 AM 發表
雜種真廢,咁都反制唔到?
急什麼,美國現在只是打嘴炮,等他真的動手才反制也不遲。

舔共下場,不得好死

引用:
原帖由 ning2005 於 2018-7-12 07:17 AM 發表

加強一帶一路,今天貿易戰會有損失,但正好是時機幫中國自己洗牌

如果比我揀,立即砍掉艾瘋所有在華銷售,我零部件賺你一元幾毫,老尾一個機賺我們幾千。再砍波音,加強空中巴士合作和自主研發。怕你有毛 ...
呢個係一個選擇~
但太快靠邊站對中國唔係一件好事..

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 ingredient 於 2018-7-12 06:58 AM 發表
全世界都等緊中國真正開放巿場,有邊個會同中國企埋一齊呢?
德國星期頭先同中國簽約做生意~

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]