• 瀏覽: 61,425
  • 回覆: 458
  • 追帖: 8
+39
色字頭上一把刀

引用:
原帖由 膠通燈 於 2018-7-12 10:27 AM 發表
簽左授權可以告咩?
問題係投資嗎, 佢咩都唔識的話, 又幫你投資操盤的話, 又事前話賺幾多賺幾多的話, 咪可以告詐騙罪

打晒格仔,你話超模都得架啦

引用:
原帖由 HK官商合謀0002 於 2018-7-12 10:32 AM 發表

咪係,香港警察高調拉人,低調放人,有晒律師寫好"生意劇本"合法行騙,你們想告集團話事人,難啦
話事人當然話唔X知啦, 除非有2 5 仔喇

引用:
原帖由 期權操盤手 於 2018-7-12 01:49 AM 發表
告得入先算
告得入先算

https://katouotome.com/2017/08/10/騙徒-倫敦金-余碧津-nicole-yu/

引用:
原帖由 esprithk 於 2018-7-12 01:48 AM 發表
香港幾時立法去斷絕這類活動? 成日都係靠委託書去令到好多人被騙。

另外,受害者想投資黃金,直接買黃金ETF都得,點解成日買倫敦金?
銀行都有得自己炒, 10倍leverage...US$1差價但安全

引用:
原帖由 屢禁不改 於 2018-7-12 01:20 AM 發表
型男索女經紀出動,令最少33人誤墮「倫敦金」騙局,損失1900萬元。警方商業罪案調查、網絡安全及科技罪案調查科及機動部隊成員昨展開「斷風√」(SPLITFLASH)行動,派出大批警務人員上門搜查,據悉在灝天金融及天裕金融帶走大量文件及拘捕26人,當中包括一名18歲少女經紀。集團涉以型男索女透過we chat等社交媒體招客騙財。

https://cdn.hk01.com/media/article ...
係咪 大鷹王 羊生 ?

引用:
原帖由 esprithk 於 2018-7-12 01:48 AM 發表
香港幾時立法去斷絕這類活動? 成日都係靠委託書去令到好多人被騙。

另外,受害者想投資黃金,直接買黃金ETF都得,點解成日買倫敦金?
貪字得果貧
信人地 不如信自己

點解講咗騙局咁多年,都仲有咁多人中招

引用:
原帖由 redviolin 於 12-7-2018 01:44 發表
熱褲少女=高級投資經理
壹傳媒就稱呼為金融才俊

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]