• 瀏覽: 61,521
  • 回覆: 458
  • 追帖: 8
+39

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2018-7-12 11:19 AM 發表
仲有機會被斬

倫敦金集團新丁 擬跳槽鬧市遭狂斬
http://std.stheadline.com/daily/news-content.php?id=1536216&target=2
即係呢條友  做二五仔  知自己做呢間公司有問題  就即刻走人  比老闆知道左  就用好多錢請人斬人

抵撚死!不過咪話啦!一向都知架啦!只係我諗唔到辦法 告呢班嵌家鏟!

引用:
原帖由 esprithk 於 2018-7-12 01:48 AM 發表
香港幾時立法去斷絕這類活動? 成日都係靠委託書去令到好多人被騙。

另外,受害者想投資黃金,直接買黃金ETF都得,點解成日買倫敦金?
貪字得個貧🤣

果班女一叫佢放張「索顔無P即拍全身相」立即全部變夏胃EE,狗公比錢之前肯問佢攞相肯定唔會比人呃

引用:
原帖由 屢禁不改 於 2018-7-12 01:20 AM 發表
型男索女經紀出動,令最少33人誤墮「倫敦金」騙局,損失1900萬元。警方商業罪案調查、網絡安全及科技罪案調查科及機動部隊成員昨展開「斷風√」(SPLITFLASH)行動,派出大批警務人員上門搜查,據悉在灝天金融及天裕金融帶走大量文件及拘捕26人,當中包括一名18歲少女經紀。集團涉以型男索女透過we chat等社交媒體招客騙財。

https://cdn.hk01.com/media/article ...
前排香討都有幾個金融wechat女經紀的帖,同呢單野有冇關係?

引用:
原帖由 屢禁不改 於 2018-7-12 11:29 AM 發表

唔怪之得,香討求職版人人都搵十萬八萬啦!!
你地入下佢地啲fb睇下吖!真係生仔冇C food呀!將一d人辛辛苦苦賺返嚟嘅錢呃哂比自己吃喝玩樂!

引用:
原帖由 esprithk 於 2018-7-12 01:48 AM 發表
香港幾時立法去斷絕這類活動? 成日都係靠委託書去令到好多人被騙。

另外,受害者想投資黃金,直接買黃金ETF都得,點解成日買倫敦金?
"倫敦"金, 英國佬諗出嚟嘅嘢, 香港唔會禁止, 等多啲人憎英國

引用:
原帖由 屢禁不改 於 2018-7-12 11:33 AM 發表

抽幾多%佣架??
唔知道!但係一定唔少!

引用:
原帖由 Apachewarrior 於 2018-7-12 10:12 AM 發表
好!
拉哂班倫敦金扑街騙徒.......
你覺得已經拉晒?

咁既象腿都厄到千9

第一,倫敦金買賣無需牌照
第二,簽左受權書,無得告。

要管理好簡單,政府幾十年都唔做。

至少要有買賣牌照監管。

快D拉哂D臭雞!全部都係雞

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]