• 瀏覽: 34,338
  • 回覆: 291
  • 追帖: 3
+9
引用:
原帖由 羅賤宰 於 2018-7-11 03:29 PM 發表

香港食餐飯都成百蚊, 牙痛整一整唔見成萬, , 傷風睇西醫, 一係排急症室等半日, 一係俾私家醫生劏500蚊起碼, 生活艱難呀細路, 你估公務員佢地班自私精咁好, 乜福利自己優先, 平民無基本的醫牙權利 ...
什麼都是別人錯,公務員福利係人工一部份,私人公司同様擁有醫療保險,撫心自問你自己有咩付出過

引用:
原帖由 金菇豆腐湯 於 2018-7-11 03:25 PM 發表
電召運輸業而家係咪競爭幾激烈下?
仲有gogo 和 lala 兩間爭
lala末入流,還有勁達呢,講車隊我估勁達強過gogo

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2018-7-11 03:59 PM 發表
傷風收500蚊,你睇開邊個西醫??
有啲醫務所
簡單收二百八,包三日藥
傷風,感冒
收五舊水,劏客?

引用:
原帖由 lg4163b 於 2018-7-11 06:26 PM 發表

有啲醫務所
簡單收二百八,包三日藥
傷風,感冒
收五舊水,劏客?
非人類醫務所😂😂

引用:
原帖由 羅賤宰 於 2018-7-11 06:23 PM 發表

公務員免費睇唔洗排是權利, 特權麻, 明你地講咩,唔洗咁意氣風發囉! 市民有份俾錢D牙醫醫你幫公務員架!
有乜咁意氣風發?窮人含x 係社會進步原動力。冇錢冇牙係硬道理。

引用:
原帖由 talkabouti 於 2018-7-11 06:21 PM 發表

公務員咁好福利你唔去做?
做黑社會仲多福利, 人人收?我咁有市民心, 見到衣家公務員文化一定頂唔住和良心受唔起D糧啦,記住為官者應:
先天下之憂而憂, 後天下之樂而樂, 獨樂樂不如眾樂樂! 不應事事以自己友福利行先, 要顧及大眾的苦難, 減佢地困苦為己任!

引用:
原帖由 露線圖 於 2018-7-11 03:08 PM 發表

「半百浮生飄然過……」貨Van司機留「愁詩」燒炭亡。熱愛運動客貨車司機,疑陷財務危機,無法解決,前晚於社交網留下感慨詩句和佛語,駕車至大埔工業區路邊,悄然在車廂內燒炭自盡,其家人及行家整晚尋找,直至昨晨始將他尋獲,惜已氣絕身亡,家人趕抵認屍痛哭斷腸,警方初步調查懷疑事主因金錢問題煩惱輕生。

死者姓潘(五十七歲),人稱「雞哥」。據悉,他年輕時曾在九廣鐵路公司工作,近年自購客貨車做電召運輸工作 ...
好似有個女

引用:
原帖由 chaolininin 於 2018-7-11 03:19 PM 發表
又一單,佔中旺暴害死人,每日一單
死左人都抽水! 你好等錢駛呀!?

引用:
原帖由 lg4163b 於 2018-7-11 06:26 PM 發表

有啲醫務所
簡單收二百八,包三日藥
傷風,感冒
收五舊水,劏客?
領展果D鋪好難了

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2018-7-11 03:59 PM 發表
傷風收500蚊,你睇開邊個西醫??
我上個月眼睛痕癢睇普通科西醫,七日藥430蚊,一星期後未好,再睇,同價。

引用:
原帖由 pug33640 於 2018-7-11 06:28 PM 發表

非人類醫務所😂😂
病向錢中醫

早二年牙週有事
個牙醫轉介專科,掠水!

後尾,搵第二個
做吓深層清潔
都搞咗雞半嘢!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]