• 瀏覽: 34,341
  • 回覆: 291
  • 追帖: 3
+9
引用:
原帖由 露線圖 於 2018-7-11 04:39 PM 發表

我果頭西醫診所一次$190...好平
請pm 我D睇傷風要$350-370 兩日藥

引用:
原帖由 今天懷舊的水樽 於 2018-7-11 05:17 PM 發表
又話經濟好好嘅?
全部都係水份借借借按按按

引用:
原帖由 羅賤宰 於 2018-7-11 05:07 PM 發表

收費水平跟香港如何比?
點解香港咁有錢, 有成一萬億, 搞大白象天橋十七億, 都唔撥多二億一年請多幾十個牙醫幫市民?????睇牙政府都可以收費, 只係平過私家一半, 咁基層咪唔洗痛到自殺囉! ...
杜牙根平好多,一般都較平。我崩左牙「愛xx」叫我杜牙根全套六千,呢間照完話唔洗杜,只補牙四百搞掂。

香港凡專科都貴,包括牙醫

引用:
原帖由 金菇豆腐湯 於 2018-7-11 15:25 發表
電召運輸業而家係咪競爭幾激烈下?
仲有gogo 和 lala 兩間爭
就係四圍旅行, 財困??? 定世界盃有關??

引用:
原帖由 pangniki 於 2018-7-11 05:18 PM 發表

廿年來我都係買藥房感冒藥食,疹所d藥可能仲渣,睇一次未必會好返

引用:
原帖由 羅賤宰 於 11-7-2018 15:29 發表

香港食餐飯都成百蚊, 牙痛整一整唔見成萬, , 傷風睇西醫, 一係排急症室等半日, 一係俾私家醫生劏500蚊起碼, 生活艱難呀細路, 你估公務員佢地班自私精咁好, 乜福利自己優先, 平民無基本的醫牙權利 ...
講中哂香港狀況!

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2018-7-11 05:21 PM 發表

杜牙根平好多,一般都較平。我崩左牙「愛xx」叫我杜牙根全套六千,呢間照完話唔洗杜,只補牙四百搞掂。

香港凡專科都貴,包括牙醫
咁真係抵, 我都聽聞, 起碼不用香港咁排期幾星期咁巴閉!

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2018-7-11 05:25 PM 發表

廿年來我都係買藥房感冒藥食,疹所d藥可能仲渣,睇一次未必會好返
Thx

引用:
原帖由 chaolininin 於 2018-7-11 03:19 PM 發表
又一單,佔中旺暴害死人,每日一單
抽少陣死人水得唔得呀,佔中旺暴令你家破人亡嗎?

引用:
原帖由 pangniki 於 2018-7-11 05:18 PM 發表

因傷風睇醫生食慣左西藥就長期依賴,如果容易傷風試下睇中醫,或晚晚飲杯熱既檸檬紅糖水試下啦

引用:
原帖由 羅賤宰 於 2018-7-11 03:29 PM 發表

香港食餐飯都成百蚊, 牙痛整一整唔見成萬, , 傷風睇西醫, 一係排急症室等半日, 一係俾私家醫生劏500蚊起碼, 生活艱難呀細路, 你估公務員佢地班自私精咁好, 乜福利自己優先, 平民無基本的醫牙權利 ...
炭最平,一包搞定😂😂😂

引用:
原帖由 pangniki 於 2018-7-11 05:27 PM 發表

Thx
我既經驗係買定感冒藥,一起立即食,唔好拖!好快好返。  疹所d藥咪一樣,可能仲渣。

引用:
原帖由 ronti 於 2018-7-11 05:17 PM 發表

特衰政府就係怕救到窮人,
做基層都咁舒服邊個搏命賺錢益政府???
公務員唔洗減, 加少幾年人工巳經幫市民透氣

賭波至財困?

賭波居多🤔

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]