• 瀏覽: 35,411
  • 回覆: 384
  • 追帖: 1
+5
引用:
原帖由 明日進擊的高潮 於 2018-7-11 09:53 AM 發表
昨天股市升升又下跌,證明有人已經收到了,在股市上賺到笑。
杜指昨日都升。
美國班投資者收唔到風,但香港有人收到風?

佢做總統目的就係為自己賺錢

引用:
原帖由 ruspc2 於 2018-7-11 10:00 AM 發表

我認同,中國絕對可以對人仔滙率話哂事。不過這會對人民幣國際化之路不利。
見到人仔不停貶,邊個會收人仔?
放心啦!今天的中國已不是一定要給老美消消氣的年代了,貶值只是暫時而已,攪掂老美全世界都開心。

引用:
原帖由 cablediablo 於 2018-7-11 10:00 AM 發表
擬。。。即是未必
一日未收到未必
王岐山係時候出場了吧,再唔出場,咁揾佢嚟做國家副主席做乜?

點解老美咁喜歡發動戰爭?

習總以後仲會唔會房事訪問美國?

引用:
原帖由 supremeabc 於 2018-7-11 07:44 發表
美國係來真的要將全球經濟推倒重來 !

中美貿易戰火升溫,美國政府周二(10日)列出新清單,擬對華總值2,000億美元(約1.56萬億港元)、逾6,031種商品加徵10%關稅,當中包括「中國製造2025」商品,最快9月生效。有美國國內的零售業協會批評,總統特朗普新一波舉動,最終只會「懲罰」美國家庭。 

貿易代表萊蒂澤表示:「在逾一年的時間內,政府一直耐心地呼籲中國停止不 ...
選一個商人做腫桶,他祗顧自我利益行頭!

引用:
原帖由 羅賤宰 於 2018-7-11 07:53 AM 發表
對中國打擊好大,  社會不安下會有大混亂出現,例如五毛斷糧, 改為鬧中央, 更加有機會令不同民族趁機起義, 最後像俄羅斯咁一分為十國家, 美國好毒!
你想多了!

引用:
原帖由 kks668 於 2018-7-11 10:06 AM 發表

放心啦!今天的中國已不是一定要給老美消消氣的年代了,貶值只是暫時而已,攪掂老美全世界都開心。
你是否說中國可以速戰速決?

引用:
原帖由 羅賤宰 於 2018-7-11 07:53 AM 發表
對中國打擊好大,  社會不安下會有大混亂出現,例如五毛斷糧, 改為鬧中央, 更加有機會令不同民族趁機起義, 最後像俄羅斯咁一分為十國家, 美國好毒!
你唔使咁開心住,今次儍瓜普話要資詢國民喔!

一個通俄門調查,要搞到世界幾亂?

引用:
原帖由 ilovenikita 於 2018-7-11 10:07 AM 發表

再2000億應是民生用品了,根本無取代市場,美國人民真慘
所以只加10%, dump dump如有決心應加1000%

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]