• 瀏覽: 35,409
  • 回覆: 384
  • 追帖: 1
+5
引用:
原帖由 ruspc2 於 2018-7-11 09:48 AM 發表
人仔再貶,其實係迫人走資。
美國縮表、加息,美金回流係全球大趨勢
人民幣兌美元下跌,但兌全球貨幣平穩

共匪就係賤, 唔虐待你都唔肯放劉霞...
應有此報

昨天股市升升又下跌,證明有人已經收到了,在股市上賺到笑。

引用:
原帖由 冷漠的香港人 於 2018-7-11 09:31 AM 發表
預言:
七月尾,老尾通漲蠢蠢欲動
老尾加息
十月尾,老尾通漲急升
老尾又加息
十一月,共和黨選情告急
侵侵開始腳軟
加息對香港未必五係好事, 最好加夠 5厘, 等香港樓價跌下.... 不過高成數按揭果班就自求多福了.
侵侵尼場仗擺明玩野, 佢利用美國就業率剛恢復不少 (經濟復蘇) 去打尼場經濟牌, (準傋大幅加美元息) 目的就係想攪冧中國金融經濟, 成五成功未必知, 因為大陸息口無需理你美元, 最多資金流走, 但香港經濟就一定會受影嚮, 銀行收水.

引用:
原帖由 ruspc2 於 2018-7-11 09:50 AM 發表

其實唔多。
不過調返轉嚟講,開左嗰頭後,再加就不難了。
都話冇所謂囉!你加我又加,中國仲有人仔話事權,吹咩

過去人類歷史,美國在世上存在的意義,直至現今引發貿易戰,將世界秩序拉倒,要別國和她陪葬!完全不理別人感受!如果世上從來沒有美國出現,世界秩序多麽完整、多麽平靜!

引用:
原帖由 具陽哥 於 2018-7-11 09:56 AM 發表

10% 唔夠咖
眨多  99% 就天下無敵嘞
恆指跌90%都好無敵架喎。

引用:
原帖由 方外野士 於 2018-7-11 09:12 AM 發表
好彩未買股票,否則破產都似。👈 😵
周圍既人都有買就得啦,你贏晒佢地架啦。

不過香港個市暴跌,在反中人黎講,係好事。

擬。。。即是未必

引用:
原帖由 kks668 於 2018-7-11 09:55 AM 發表

都話冇所謂囉!你加我又加,中國仲有人仔話事權,吹咩
我認同,中國絕對可以對人仔滙率話哂事。不過這會對人民幣國際化之路不利。
見到人仔不停貶,邊個會收人仔?

做到最低,最做好倉,阿trump win晒

侵仔賺唔少,股市任佢指揮 !

Dump dump家族ㄧ早响亞太區沽左期指, 查都查唔到下又大賺

引用:
原帖由 stocky1010 於 2018-7-11 09:56 AM 發表
過去人類歷史,美國在世上存在的意義,直至現今引發貿易戰,將世界秩序拉倒,要別國和她陪葬!完全不理別人感受!如果世上從來沒有美國出現,世界秩序多麽完整、多麽平靜! ...
美國出現唔夠300年,但人類戰爭有6000年歷史,和人類文明並存。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]