• 瀏覽: 98,467
  • 回覆: 705
  • 追帖: 13
+17
引用:
原帖由 20687254 於 2018-7-10 02:21 PM 發表
業主夾錢買2架60座,請4個司機(早晚更各二個),唔係俾唔起嘛
相信咁以後唔止等一粒鐘車!

引用:
原帖由 Joeycky 於 2018-7-10 02:21 PM 發表
島上個個有錢人,大不了揸車。
真心膠嗎?

樓價大跌了

引用:
原帖由 HK官商合謀0002 於 2018-7-10 02:16 PM 發表

差過龍珠島,龍珠島都可自己渣車,呢度豪宅環保到唔比人渣私家車
都唔知邊個係業主,

清靜孤島,真係令人羨慕

市區樓價點會跌

引用:
原帖由 胡姫爸爸 於 2018-7-10 02:22 PM 發表

孤島唔比渣車架
游水,行路,騎馬,踩單車

如果年年賺錢無問題,但少人搭點為皮 !

引用:
原帖由 20687254 於 2018-7-10 02:21 PM 發表
業主夾錢買2架60座,請4個司機(早晚更各二個),唔係俾唔起嘛
問左新鴻基未?任何非緊急車輛要批準先入到馬灣架

可以游水出中環

甘大班肥羊.
大業主比唔比小業主自己開村巴先得架
引用:
原帖由 bigmouth2006 於 2018-7-10 02:22 PM 發表

每戶俾兩三百

乜都解決啦
孤寒業主

引用:
原帖由 青嵐 於 2018-7-10 01:45 PM 發表
搵其他營辦商其實唔容易, 珀麗灣淨係得繁忙時間多人入出, 其餘時間幾乎冇乜人, 除非車費可以收多D否則邊個會走去接呢單生意?

今次珀麗灣D樓價真係凍過水, 佢地仲影相俾報紙佬搞到全香港都知? ...
價錢就是問題,居民唔肯畀更高交通費,但又要高質的服務,除了政府仲邊有私營機

引用:
原帖由 630j2.swatch 於 2018-7-10 01:32 PM 發表
近千名珀麗灣居民前日(8日)舉行集會,抗議珀麗灣客運有限公司(珀客)以嚴重虧損為由,提出削減對外渡輪班次。事件演變成商民

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20180710/photo/bkn-20180710122523326-0710_00822_001_01b.jpg?20180710124907

既然有渡輪條例,要求港九電船商會協助

巴士亦應該咁先係

不如 ...
發展商對居民報複?不如話發展商開始做野比林鄭睇!

揀住孤島要特別安靜,現在做到了。幾好

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]