註冊 登入



打印

[本港新聞評論] 珀麗灣巴士突減班200居民大排長龍苦候 - on.cc

提示: 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽
2018
222 J5知識財富全分途2周年
301 swatch 35周年!
630 J2敢就十年
815 83新聞台 85財經台 雙雙改名再戰一周年
1111 83新聞台免費試播10周年
1119 翡翠明珠51周年!
精選樓盤
提示: 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽
成日話機場嘈

家下少d車咪更靜lor



明知係孤島都要入去住, 活該.


等巴士要排隊有咩問題?

呢班乞衣真係當自己皇帝啊?



[隱藏]
搵其他營辦商其實唔容易, 珀麗灣淨係得繁忙時間多人入出, 其餘時間幾乎冇乜人, 除非車費可以收多D否則邊個會走去接呢單生意?

今次珀麗灣D樓價真係凍過水, 佢地仲影相俾報紙佬搞到全香港都知?



shk姓郭班仆街


我估居民同政府唔俾加價, 發展商咪玩野lor


呢啲孤島住宅買之前真係要想清楚,樓價可能平啲,但將來交通費好甘。
成日話去偏遠地區填海造地,但唔使揾食咩?



要發展商長期供應支助巴士,岸L9。


[隱藏]
巴士公司話虧損,要減班次,如果居民願意加費,秉持用者自付原則,是否可解決問題呢,錢可以解決嘅就唔係問題啦。


引用:
原帖由 ansonkpl 於 2018-7-10 02:00 PM 發表

巴士公司話虧損,要減班次,如果居民願意加費,秉持用者自付原則,是否可解決問題呢,錢可以解決嘅就唔係問題啦。
Sorry, 應該係渡輪先啱。



回覆 引用 TOP

咁都要加價,,
成10蚊程,,仲要得2個字車程,唔減都偷笑仲要加



good news


回覆 引用 TOP

環保"豪宅區",私家車都唔比入...SO FUN


蝗蟲亂港(大陸,印巴,非洲假難民)
今日割百億,明日割千億,然後得一夕安寢。起視四境,而蝗軍又至矣!然則香港之地有限,暴蝗之欲無厭,奉之彌繁,侵之愈急,故不戰而強弱勝負已判矣。至於顛覆,理固宜然。古人云:「以地事蝗,猶抱薪救火,薪不盡,火不滅。」此言得之。
[隱藏]
收多D管理費用來補貼囉(相信呢個亦係專營巴士既目的)
正如好多屋苑的接駁車咪又係業主自己俾.



 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]






重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。


Copyright©2003- Discuss.com.hk Limited. All Right Reserved.
版權所有,不得轉載。