• 瀏覽: 53,899
  • 回覆: 525
  • 追帖: 8
+8
唔小心被困店內

引用:
原帖由 a0017189 於 2018-7-10 01:41 AM 發表

你確定不是24小時開門的店舖/公司一定冇人夜晚留响度或者偷偷入左去瞓覺, 個青年係衰在放上網話比人知, 其實如果佢地唔係入去爆竊, 只係借個地方瞓, 違反左咩法例, 有咩問題 ...
cap 210 s.11
如果你識睇嘅話

引用:
原帖由 錢太多4 於 2018-7-10 06:05 AM 發表
可能係新移民
一定係火星嚟嘅新移民

呢單嘢發生後肯定全部ikea員工要打醒精神, 收店前要check緊啲.

一陣第二朝開鋪發現一件死咗喺店咪大鑊?!

你要知呢啲不理法紀, 加上智障要威唔戴頭盔撞埋牆嘅... 肯定玩過一次之後又升呢. 

容乜易入去玩雜交party, 吸毒....

話冇問題果啲, 都無謂浪費時間講唔埋冷. 好彩呢個post大部份都仲正常思維

引用:
原帖由 a0017189 於 2018-7-10 01:41 AM 發表

你確定不是24小時開門的店舖/公司一定冇人夜晚留响度或者偷偷入左去瞓覺, 個青年係衰在放上網話比人知, 其實如果佢地唔係入去爆竊, 只係借個地方瞓, 違反左咩法例, 有咩問題 ...
不要只以你自己立場想事情,ikea都有它立場權利的。ikea按法而行同樣地別人都應該守ikea規矩

引用:
原帖由 a0017189 於 2018-7-10 01:29 AM 發表
其實有咩問題, m記都大把人瞓
人哋24小時營業? 店不在營業時間,舖客人冇權再在店內逗留, 偷偷潛入或逗留在別人店內是想犯罪?

法律第二。
舉黃姐,
無事㗎!

引用:
原帖由 唔係細路 於 2018-7-10 02:45 AM 發表
點解會有智障人士覺得咁樣冇問題?
而家d廢青已為全世界圍住佢地走㗎嘛!

引用:
原帖由 暴龍隊員 於 2018-7-10 07:23 AM 發表

.

傷講每日都接收 150 個不請自來的低端人口啦.......

.
例子有湖北琦

香港人質素愈來愈差,總有啲人講啲歪理當道理

引用:
原帖由 L.J 於 2018-7-10 02:03 AM 發表
無鎖門機會應該唔高
咁大間公司,仲要門都唔鎖就收鋪?
有冇機會係內部員工(拎鎖匙),招呼朋友去攞威,點知放左上網斷正!
我覺得呢個可能性都大,另外會唔會有人將自己收藏在大傢私如大櫃中,等人哋收舖收先浮返出黎?

引用:
原帖由 a0017189 於 2018-7-10 01:29 AM 發表
其實有咩問題, m記都大把人瞓
你又試下囉,記得post上網等我地睇下你幾威

快拉去坐監

引用:
原帖由 犯民愛籌款 於 2018-7-10 07:30 AM 發表

而家d廢青已為全世界圍住佢地走㗎嘛!
無計,佢哋根本就係佢哋口中嘅新移民"支那人"

引用:
原帖由 殘廁變態的豬豬 於 2018-7-10 12:35 AM 發表
瑞典家具店宜家家居(IKEA)淪為賓館?近日網上流傳,有幾名青年懷疑深夜闖入宜家家居銅鑼灣分店,過夜並拍照放上網。宜家家居證實,正作內部調查,將加強店內保安,以保障顧客及店舖安全。 幾名青年近日先後在社交網站Instagram上載在宜家家居店內的相片,店內空無一人,男女在店內自拍,附註更寫有「點解無人來行」、「成功」、「喺宜家傢私瞓到3am都晤捨得走?」、等「ikea over night cha ...
擅闖私人物業,要拉㗎喎!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]