• 瀏覽: 53,888
  • 回覆: 525
  • 追帖: 8
+8
其實呢啲廢青邊有能力爆入去吖!應該係人就關門先入去匿埋,宜家好多地方都可以匿埋,例如啲衣櫃,最難搵就係匿埋喺啲掛氈後面,等人關門就走出嚟拍片以為可以呃LIKE!

抵死兼無藥可救

引用:
原帖由 a0017189 於 2018-7-10 01:41 AM 發表

你確定不是24小時開門的店舖/公司一定冇人夜晚留响度或者偷偷入左去瞓覺, 個青年係衰在放上網話比人知, 其實如果佢地唔係入去爆竊, 只係借個地方瞓, 違反左咩法例, 有咩問題 ...
咁嘅話都講得出...而家啲人三觀讓人不敢恭維

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2018-7-10 06:00 AM 發表

咁海港城 置地廣場 12點後入去 係咪要比人拉?

香港大把類似商場 包括荃灣城市中心

所有鋪頭已過左「營業時間」

係咪入去就「拉得」?

你唔識就咪以為係啦

夜更點解要請保安? 鎖埋門咪得

奧海城都係24小時開放 

只要佢冇鎖埋門 任何人都可以出入

唔通係柏景灣經澳海城行返出去 你話商場過左營業時間可以拉?

同一道理 佢冇鎖門 又冇保安話 ...
傻仔,某些商場通道系公共空間,24小時開放係冇問題。
店舖係私人地方呀,唔好斷章取義啦,傻仔!

引用:
原帖由 a0017189 於 10-7-2018 01:41 發表

你確定不是24小時開門的店舖/公司一定冇人夜晚留响度或者偷偷入左去瞓覺, 個青年係衰在放上網話比人知, 其實如果佢地唔係入去爆竊, 只係借個地方瞓, 違反左咩法例, 有咩問題 ...
你屋企借俾陌生人瞓有無問題?

引用:
原帖由 抗毒果勇士 於 10-7-2018 02:42 發表
香港多智將仲有人問有乜問題
佔中狗話無問責

真係可悲,香港的未來就是斷送起呢班廢青手上。

有乜甘型?! 只感到低能

引用:
原帖由 錢太多4 於 10-7-2018 06:05 發表
可能係新移民
一定係自稱本土睇住香港個班大陸喱

引用:
原帖由 siutatbo 於 2018-7-10 01:45 AM 發表

覺得無問題可以又去試吓囉!

原來無 / 未偷,但擅自闖入私人地方係無問題嘅,下次個賊老爆失手,都未偷到嘢,即係無事啦!
土地問題

引用:
原帖由 yin848 於 2018-7-10 02:33 AM 發表

我去你家過夜ok嗎?
一定ok 啦!
呢位C兄中意俾人隨時入屋呀!

引用:
原帖由 唔係細路 於 2018-7-10 02:45 AM 發表
點解會有智障人士覺得咁樣冇問題?
因為知障,
我地理解吾到D智障諗乜

如果著埋英格蘭波衫一定上國際新聞

又ㄧwc可更棈采

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]