• 瀏覽: 53,939
  • 回覆: 525
  • 追帖: 8
+8
引用:
原帖由 馬睇人 於 10/7/2018 03:15 發表
終於有地方爆房
x 2
油小姐真蠢

好明顯係意圖爆竊啦!

引用:
原帖由 ericlkyuen 於 2018-7-10 03:57 AM 發表

咪撚on9啦,人地過左營業時間就係私人地方,就算無鎖門都唔代表你可以入去

而家啲廢青就好似你咁,中意玩反問、捉字蝨、斷章取義,妄想自我去理解法律定義,成日以挑戰法律,鑽法律罅而自豪 ...
正解
另外,有些商場根據地契必須24小時開放作為通道讓人行過,例如一些接駁港鐵站或公共運輸交匯處的商場。

引用:
原帖由 殘廁變態的豬豬 於 2018-7-10 12:35 AM 發表
瑞典家具店宜家家居(IKEA)淪為賓館?近日網上流傳,有幾名青年懷疑深夜闖入宜家家居銅鑼灣分店,過夜並拍照放上網。宜家家居證實,正作內部調查,將加強店內保安,以保障顧客及店舖安全。 幾名青年近日先後在社交網站Instagram上載在宜家家居店內的相片,店內空無一人,男女在店內自拍,附註更寫有「點解無人來行」、「成功」、「喺宜家傢私瞓到3am都晤捨得走?」、等「ikea over night cha ...
佔中時大把岸尻仔 post 訓街相上 fb, 差佬又唔查嘅

香港無野多,智障最多

引用:
原帖由 毒果愛作文 於 2018-7-10 06:01 AM 發表

多得你呢d人,香港人先會俾人叫港豬
而家系港柴,即系香港的廢柴

引用:
原帖由 錢太多4 於 2018-7-10 06:05 AM 發表
可能係新移民
系呀,講普通話既,滿意未,記得準時食藥

白痴,老爆,犯左罪仲放上網!咁就要坐三十個月

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2018-7-10 06:00 AM 發表

咁海港城 置地廣場 12點後入去 係咪要比人拉?

香港大把類似商場 包括荃灣城市中心

所有鋪頭已過左「營業時間」

係咪入去就「拉得」?

你唔識就咪以為係啦

夜更點解要請保安? 鎖埋門咪得

奧海城都係24小時開放

只要佢冇鎖埋門 任何人都可以出入

唔通係柏景灣經澳海城行返出去 你話商場過左營業時間可以拉?

同一道理 佢冇鎖門 又冇保安話 ...
一於無銷都入去, 拍張相返黎睇, 貼上黎咁d 友先信無問題架

購咁銀多野做咩, 去影相啦........如果你堅信無問題

引用:
原帖由 nicekate 於 2018-7-10 06:11 AM 發表

成個保安系統同CCTV都有時間証噱,門口都有大大隻字寫住營業時間。非營業時間進入已經可以告得。
夜晚非營業時間

大把人會出入 宜家黎講 新貨到都會夜晚搬運入去 要安裝示範家私一定非營業時間做

仲有清潔工人呢? 保安呢? 裝修呢?

你搵到證據係呢班人偷入去玩先有得告

而以上好多時係「散工」

呢個「非營業時間」已經冇得講

以前我都返過啦 頂更一兩晚

貪得意影多幾張相 你有證據係「偷入」去咩?

搬運工人送貨又入得

就算有cctv 都難成罪 你冇當場捉住

又冇證人

如果有職員開閘比佢地呢?

我以前做過d工作人員 深夜會係呢d地方

因為如果佢係非法闖入 其實肯定會比保安趕走 冇可能大搖大擺可以入到去

但如係工作人員身分 如送貨佬 呢d最多日薪工啦 你告得咩?

e+啲犯人好鐘意自己留底證據 個個都係咁律師唔洗撈

引用:
原帖由 a0017189 於 2018-7-10 01:41 AM 發表

你確定不是24小時開門的店舖/公司一定冇人夜晚留响度或者偷偷入左去瞓覺, 個青年係衰在放上網話比人知, 其實如果佢地唔係入去爆竊, 只係借個地方瞓, 違反左咩法例, 有咩問題 ...
確乜嘢定?要確定冇人先叫有問題?完全冇腦諗法,講出黎等人恥笑

引用:
原帖由 siutatbo 於 2018-7-10 01:45 AM 發表

覺得無問題可以又去試吓囉!

原來無 / 未偷,但擅自闖入私人地方係無問題嘅,下次個賊老爆失手,都未偷到嘢,即係無事啦!
同呢d腦殘講嘢都嘥氣啦

引用:
原帖由 a0017189 於 2018-7-10 01:41 AM 發表

你確定不是24小時開門的店舖/公司一定冇人夜晚留响度或者偷偷入左去瞓覺, 個青年係衰在放上網話比人知, 其實如果佢地唔係入去爆竊, 只係借個地方瞓, 違反左咩法例, 有咩問題 ...
C HING, 我勁好奇, 你可以答我一個問題嗎?

其實係你真係覺得冇問題 定係
網上死撐?

引用:
原帖由 a0017189 於 2018-7-10 01:29 發表
其實有咩問題, m記都大把人瞓
不可以有如此思維。 這是擅自進行私人地方, 當時沒人看守, 有任何損失, 尤其人命就大件事了!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]