• 瀏覽: 53,901
  • 回覆: 525
  • 追帖: 8
+8
明明就係「違法達義」「佔領 IKEA」
宜家警方做嘢啦
應該好快就可以「人生好銀精彩」
引用:
原帖由 ch_montrose 於 2018-7-10 01:27 AM 發表
又係班反佔白痴

引用:
原帖由 a0017189 於 2018-7-10 01:41 AM 發表

你確定不是24小時開門的店舖/公司一定冇人夜晚留响度或者偷偷入左去瞓覺, 個青年係衰在放上網話比人知, 其實如果佢地唔係入去爆竊, 只係借個地方瞓, 違反左咩法例, 有咩問題 ...
冇問題,青山過夜都得架。

d人越來越唔守規矩

引用:
原帖由 a0017189 於 2018-7-10 01:41 AM 發表

你確定不是24小時開門的店舖/公司一定冇人夜晚留响度或者偷偷入左去瞓覺, 個青年係衰在放上網話比人知, 其實如果佢地唔係入去爆竊, 只係借個地方瞓, 違反左咩法例, 有咩問題 ...
好多做保險嘅夜晚留在公司過夜,老闆都冇話比喎,但起碼係員工先.    而你係一個市民,深夜擅闖人地公司你都話冇問題,服左你

引用:
原帖由 ericlkyuen 於 2018-7-10 03:57 AM 發表

咪撚on9啦,人地過左營業時間就係私人地方,就算無鎖門都唔代表你可以入去

而家啲廢青就好似你咁,中意玩反問、捉字蝨、斷章取義,妄想自我去理解法律定義,成日以挑戰法律,鑽法律罅而自豪 ...
咁海港城 置地廣場 12點後入去 係咪要比人拉?

香港大把類似商場 包括荃灣城市中心

所有鋪頭已過左「營業時間」

係咪入去就「拉得」?

你唔識就咪以為係啦

夜更點解要請保安? 鎖埋門咪得

奧海城都係24小時開放 

只要佢冇鎖埋門 任何人都可以出入

唔通係柏景灣經澳海城行返出去 你話商場過左營業時間可以拉?

同一道理 佢冇鎖門 又冇保安話唔比入

你拉佢咩?

新城市廣場都係咁

跟住你話我去你屋企借黎訓下得唔得?

香港大把商場係24小時開放

就算所有店關門 都係自由出入

你唔比人三更半夜入去行商場架?

係可以的 不過多數會係借廁所

另外商場夜晚會有好多清潔工人 裝修工程

呢班人仍然需要用商場既通道

雖然班o靚仔唔屬以上既工作人員

但佢唔係爆門入 就吹佢唔漲

半夜三更 商場過左營業時間 但d清潔工人要磨地打立 有d要做工程 有d要搞節日佈置 有d 要吸油 通渠 你又可以告咩?

最重要係 你只攞到相 冇當場捉住

你點證明佢地幾點鐘係現場?

證據在那? 冇人行就係非營業時間?

剩係咁 都冇得告啦

差佬證明唔到係幾時幾月幾日幾點入去犯案 已經唔駛告 法庭唔會接納冇案法時間

而你又唔可以證明佢係非營業時間

冇時間 就唔能夠證實到佢係幾點影相

事後睇相再追究 根本都告唔到

因為唔係睇到相 連有人入過都唔知

而冇日期冇時間又冇人證

你點話佢係非營業時間?

引用:

多得你呢d人,香港人先會俾人叫港豬

可能係新移民

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2018-7-10 06:00 AM 發表

咁海港城 置地廣場 12點後入去 係咪要比人拉?

香港大把類似商場 包括荃灣城市中心

所有鋪頭已過左「營業時間」

係咪入去就「拉得」?

你唔識就咪以為係啦

夜更點解要請保安? 鎖埋門咪得

奧海城都係24小時開放 

只要佢冇鎖埋門 任何人都可以出入

唔通係柏景灣經澳海城行返出去 你話商場過左營業時間可以拉?

同一道理 佢冇鎖門 又冇保安話 ...
成個保安系統同CCTV都有時間証噱,門口都有大大隻字寫住營業時間。非營業時間進入已經可以告得。

法律第二呢個原則下,冇問題!

鐘意玩佔領嘅一定又係黃絲,到比警察捉到想甩身就話智商有問題

引用:
原帖由 抗毒果勇士 於 10/7/2018 02:42 發表
香港多智將仲有人問有乜問題
正棍既至愛

引用:
原帖由 唔係細路 於 10/7/2018 02:45 發表
點解會有智障人士覺得咁樣冇問題?
法律第二呀

引用:
原帖由 gway 於 10/7/2018 02:59 發表
幾好笑喎,類似咁嘅事好似唔係第一次,點解重有人覺得無問題嘅?
個D都唔係人

引用:
原帖由 e34 於 10/7/2018 03:07 發表

其實去海洋公園迪士尼瞓都冇問題
入銀行都得

引用:
原帖由 素食小魔女 於 10/7/2018 03:13 發表

咁你屋企借比人過夜LAW...只係借個地方訓嘛...
終於有地方扑野

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]