• 瀏覽: 12,840
  • 回覆: 83
引用:
原帖由 ibm1 於 2018-7-6 03:25 PM 發表
無電廠會影響工業,
以後可以安心咁發展服務業,
為大陸人民服務~  
民進黨要用力燒炭,製造空污反攻大陸  

引用:
原帖由 starr 於 2018-7-6 03:52 PM 發表

民進黨要用力燒炭,製造空污反攻大陸  
唔好啦...
大陸近年空氣好左好多,
而家大陸人好驚空你污染架喇...

引用:
原帖由 ibm1 於 2018-7-6 04:05 PM 發表

唔好啦...
大陸近年空氣好左好多,
而家大陸人好驚空你污染架喇...
梗係好左啦, 經濟咁差, 生產出黎都冇人買梗係停產啦, 空氣唔好就有鬼

引用:
原帖由 RKO2010 於 2018-7-6 04:06 PM 發表

梗係好左啦, 經濟咁差, 生產出黎都冇人買梗係停產啦, 空氣唔好就有鬼

大陸近年經濟 PK, 2017年 GDP 只係得 6.9% 增長;
呢方面真係無得同美國比, 人地係咁易都 2.2% 增長~
肯定就係支爆~

為獨而獨全為政黨利益 非為民吧

台灣今後主力發展洗腳按摩業, 唔需要大量電力, 台妹要加把勁學人體按摩.

做愛發電!呆灣真係好環保

引用:
原帖由 wasana 於 2018-7-6 09:58 PM 發表

搞掂4000萬貧窮人口了?GDP2.2又如何?3.5億人口,4000萬貧窮。超過1%,利害得很
呢啲咪美國講嘅貿易逆差囉
美國輸出有錢人口去大陸開廠駛錢
中國輸出貧窮人口去美國駛人啲錢

引用:
原帖由 白雲2014 於 2018-7-6 02:13 PM 發表
台電公司4日凌晨將首批核四燃料棒運離廠區送往碼頭,準備運回美國,形同宣告核四走入歷史。對此,前總統馬英九上午受訪直言,這是一個錯誤的決定,並指蔡政府「不應該再裝糊塗」。馬英九4日上午出席活動時受訪指出,將核四燃料棒運回美國,是一個錯誤的決定,將使核四未來要重啟就非常困難,當真正發生問題時,還是需要它。馬英九進一步說,最近美國商會發表了台灣白皮書,特別請求政府要提供足夠的電,留下一部核能機組,以備不 ...
停電咪停電囉

一日菜菜子,電力只更少