• 瀏覽: 47,054
  • 回覆: 414
  • 追帖: 6
+7
科技大學經濟學系教授雷鼎鳴批評現時大學的學生會被一些「極端分子」騎劫,又嘲笑這些學生只是一些「不事生產的寄生蟲」,促社會應將這些極端思想在萌芽階段就消滅,以免「無謂消耗社會財富」。
中國自衛性防守,任人魚辱。

打仗最忌出師無名,依家美國大條道理貿易易差,中國呢?只係話唔可以唔還拖,牌面上已經輸左先啦

港股急彈 少你老美

引用:
原帖由 Morningsky 於 2018-7-6 01:09 PM 發表
打仗最忌出師無名,依家美國大條道理貿易易差,中國呢?只係話唔可以唔還拖,牌面上已經輸左先啦
貿易易差可以買少d喎,但自己又做唔到,仲賴人

引用:
原帖由 Morningsky 於 2018-7-6 01:09 PM 發表
老美出師有名……唔同意囉,
人人都睇到老美霸凌地球村內國家。

繼續睇戰績,汪汪狗屎即撲出話中國跪低,糜國已贏

引用:
原帖由 Morningsky 於 6/7/2018 13:09 發表
做生意是必賺???驚蝕本吃虧可以不買不賣

引用:
貿易易差應該怪美國人買太多中國貨,侵侵要罰美國人才對嘛

引用:
咁加拿大 歐盟 墨西哥 日本 呢?
出師有名?
唔該柒小陣啦

拭目以待

點解下晝開市嗰恒指係咁標上去?

引用:
原帖由 tony.hk 於 2018-7-6 01:11 PM 發表
港股急彈 少你老美
我吼咗隻恒指熊,
諗住啱位就入,
差d奶嘢!

提示: 違規內容已被屏蔽
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]