• 瀏覽: 51,223
  • 回覆: 665
  • 追帖: 4
+16
引用:
原帖由 bitebite 於 2018-7-6 08:07 AM 發表
中國人頂住呀 💪🏽
同意。但係怕中國只係拋兩句頂兩下又鳩縮,你越鳩縮美國只會繼續施壓,仲會一次狠過一次。

對美國你咪撚心存幻想嘞。回顧下歷史,你睇佢點整死日本,中東,非州,已經係一個好例子啦。

引用:
原帖由 皇軍神風特攻 於 2018-7-6 07:48 AM 發表

老美只想中國廠商倒閉,工人失業走到街上抗議,暴動!農民全部收地暴發戶,無人種菜畜牧,全部係打針催大,雞、鴨、鵝、豬!民不聊生!中國國運已經完蛋 ...
咁你既運也完了

引用:
原帖由 josonlai 於 2018-7-6 07:53 AM 發表

最斃就係所有人都知係美狗一手做成,仲會怪中共嗎??
中國收美國貨25%關稅,美國收中國貨25%關稅,土共話美國打貿易戰,中國贏了,當人傻的嗎

引用:
原帖由 silanai 於 2018-7-6 07:51 AM 發表
侵侵一定會展開的 🙄
好似好多人想開打佢中國大陸! 真係咁乞人憎

引用:
原帖由 josonlai 於 2018-7-6 07:53 AM 發表

最斃就係所有人都知係美狗一手做成,仲會怪中共嗎??
怪中共黨唔夠人打姐!😣😣😣😣😣

中國今次一定唔可以跪低,最多玩到兩敗俱傷 ,認輸,呢一世都寄人籬下。

今次唔死,就可以做左一個例子比其他國家知道,之後點樣擺脫美元。

最後手段係稀土同人才流向,無稀土,根本做唔到半導體

引用:
原帖由 飄飄小蜻蜓 於 2018-7-6 08:58 AM 發表

同意。但係怕中國只係拋兩句頂兩下又鳩縮,你越鳩縮美國只會繼續施壓,仲會一次狠過一次。

對美國你咪撚心存幻想嘞。回顧下歷史,你睇佢點整死日本,中東,非州,已經係一個好例子啦。 ...
所以鄧公
國策=低調,不關自己事不要強出頭(舊時聯合國投票,中國都是投棄權票多)

引用:
原帖由 加藤玲奈子 於 2018-7-6 08:13 AM 發表

再嘈即派兵到台海
講緊中國呀?

引用:
原帖由 bitebite 於 2018-7-6 08:07 AM 發表
中國人頂住呀 💪🏽
中國人更頂得住!中央頂唔住姐!😣😣😣😣😣

引用:
原帖由 tpw2007b 於 2018-7-6 08:24 AM 發表
最多大家一齊唔用美國貨,重有其他國家貨
掉左你的手機同電腦先啦講,唔好坐飛機,唔好睇西醫唔好食西藥,仲有唔好上互聯網,世界互聯網有一半伺服器係美國架

這戰關乎中國未來是否成為全球第一經濟大國命運,輸掉頂多排第九。

賭得過!

今日中午,貿易戰開始

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]