• 瀏覽: 51,236
  • 回覆: 665
  • 追帖: 4
+16
全世界都在跟美國打貿易戰,我真係睇唔出邊個會贏,貿易世界大戰真的打響,最大可能就係全世界經濟都倒退!

引用:
原帖由 emsdhong 於 2018-7-6 08:32 AM 發表
全世界都在跟美國打貿易戰,我真係睇唔出邊個會贏,貿易世界大戰真的打響,最大可能就係全世界經濟都倒退!
只針對中國

引用:
原帖由 WongChoi168 於 2018-7-6 08:21 AM 發表

喺美國的入口代理商賺少咗錢,選擇更平價的地方入貨 ,賺取最大利潤。
例如邊個更平價地方可以提供到咁嘅價咁嘅量咁嘅質?

引用:
原帖由 Kahim 於 2018-7-6 08:09 AM 發表
加關稅,你估d稅全部供應商比咩,最後都係轉到消費者。政府收稅,市民比稅,其實變相係加緊美國人稅。
所以上年美國已經減定稅,減輕人民負擔(一早計劃好,計定條數,場戰會好難打)
歐洲佬好像已經不玩

內地幾時減稅?

中國玩撚完

引用:
原帖由 皇軍神風特攻 於 2018-7-6 07:48 AM 發表
老美只想中國廠商倒閉,工人失業走到街上抗議,暴動!農民全部收地暴發戶,無人種菜畜牧 ...
生產自用,改善生活品質

引用:
原帖由 dashhk 於 2018-7-6 08:36 AM 發表
所以上年美國已經減定稅,減輕人民負擔
減有錢人民負擔

引用:
原帖由 wongtailung 於 2018-7-6 08:08 AM 發表

爭鬥對雙方無益
明知無益,也要打,你退一步,敵人進兩步,明知老美想你死,還不反抗嗎?

中國有乜事,香港蒸發我相信最少2成,萬位數字失業應不會少,仲要係發生得好急,大家都有份受影響係一定。

引用:
原帖由 weezer 於 2018-7-6 08:41 AM 發表
中國有乜事,香港蒸發我相信最少2成,萬位數字失業應不會少,仲要係發生得好急,大家都有份受影響係一定。
肥侵想整撚死啲美國企業

引用:
原帖由 freemanwcm 於 2018-7-6 07:55 AM 發表

中國最壞的結果是回到20年前的境況
回到古代四大發明

我都覺得
你買左好多熊

支持阿爺打殘老美.

引用:
原帖由 筒子章 於 2018-7-6 08:12 AM 發表
全世界都知道侵侵得把口靠嚇,全中國人不會怕,只有假西怕尾國太早投降。
如果唔怕,A股就唔會跌成咁啦!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]