• 瀏覽: 5,290
  • 回覆: 58
+7
美國總統繼續無視,又如何? "民主"只是個笑話

引用:
原帖由 tailing 於 2018-7-2 10:50 AM 發表

啊!咁即係本土代表湖北琦等等同針對新移民的人你認為都是低b 啦!本土人塭D 低b 人士做自己代表!
因根本上係無(本土人)不停提本土,不是底b是什麼?
美國是聯邦制,中國是共和國,意思一樣
都是多種族國家,一個種族本來的土地,可能只有國家土地的1%
那有資格代表國家,叫自己做本土人?

香港本土人是誰?誰可以代表香港,
上水人?大與山?柴灣?

引用:
原帖由 dashhk 於 2018-7-2 10:59 AM 發表

因根本上係無(本土人)不停提本土,不是底b是什麼?
美國是聯邦制,中國是共和國,意思一樣
都是多種族國家,一個種族本來的土地,可能只有國家土地的1%
那有資格代表國家,叫自己做本土人?

香港本土人是誰?誰可以代表香港,
上水人?大與山?柴灣? ...
咁你要教下那班口口聲聲話本土乜本土物的人士同部份議員啦,改善佢地的低b !
美國的本土優先,真係吖!

引用:
原帖由 tailing 於 2018-7-2 11:21 AM 發表

咁你要教下那班口口聲聲話本土乜本土物的人士同部份議員啦,改善佢地的低b !
美國的本土優先,真係吖!
這是中國式騙術,正常人都會明,不用教

引用:
原帖由 dashhk 於 2018-7-2 11:25 AM 發表

老美式騙術又如何呢?

引用:
原帖由 tailing 於 2018-7-2 11:29 AM 發表

老美式騙術又如何呢?
都可以這樣叫

最簡單例子
香港人有幾多人知道,代表我們去中央投票,香港區人大
有幾多位是男,幾多位是女?

我連代表自己的是男/ 女都不知,已經被人代表了

引用:
原帖由 dashhk 於 2018-7-2 11:25 AM 發表

原來香港所謂口口聲聲爭取本土什麼的人士,都只在騙人!唔怪得你話D 人低b 啦,正常人都會明嘅野佢地唔明!

引用:
原帖由 tailing 於 2018-7-2 11:39 AM 發表

原來香港所謂口口聲聲爭取本土什麼的人士,都只在騙人!唔怪得你話D 人低b 啦,正常人都會明嘅野佢地唔明!
這叫自己在面上貼金

武裝起義!

引用:
原帖由 白眉道人 於 2018-7-2 02:30 PM 發表

三百萬遊行人士的政治聲音比三億沉默一群多。。。香港真正死忠反共只有十幾萬。。。但依然有能力搞垮香港
搞垮香港?(自視太高了)
我看不見,
樓價一天比一天高,失業率超低,人工今年重有加,股市一年計無跌,
好多人重想申請來香港,馬場重好多人

但看到的有班低b,被政界神棍,洗腦做了清兵(心口掛個傻字,去食政府水飯)

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]