• 瀏覽: 4,005
  • 回覆: 25
+9
港鐵沙中線紅磡站爆出鋼筋被剪短造假醜聞,最先揭發事件的分判商中科興業,其董事總經理潘焯鴻今早(28日)出席一個電台節目時

真係有剪,到底人既安全係唔係唔緊要?

新聞來源連結:
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20180628/bkn-20180628090815074-0628_00822_001.html

一直都承認有剪喎

呢單嘢越泥越複雜
引用:
原帖由 我愛大隻仔 於 2018-6-28 11:17 AM 發表
港鐵沙中線紅磡站爆出鋼筋被剪短造假醜聞,最先揭發事件的分判商中科興業,其董事總經理潘焯鴻今早(28日)出席一個電台節目時

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20180628/photo/bkn-20180628090815074-0628_00822_001_01b.jpg?20180628111033

真係有剪,到底人既安全係唔係唔緊要?:smile_ ...

引用:
原帖由 我愛大隻仔 於 2018-6-28 11:17 AM 發表

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20180628/photo/bkn-20180628090815074-0628_00822_001_01b.jpg?20180628111033

一不做,二不休,當然係大量……
大家都咁推測……

引用:
原帖由 ngblowwater-03 於 2018-6-28 12:08 PM 發表
咁我又想問........

如果好似中科up, 剪左幾仟支, 咁cut出黎成噸廢料點處理???
cut左幾千支鋼筋頭其實都係好少野,落石矢每日都係落幾區,假設每日cut左100~200粒,都係碎料,一般呢d廢料直接扔指定垃圾斗,每日會有垃圾車將垃圾送去堆填區處理

果個位真係咁重要?
識野就覺得得啖笑
唔識野就覺得好緊要

引用:

可憐的中科仝人,良心香港唔值錢,攪完一輪畀人秋後算帳隨時無生意破產㗎!

引用:
原帖由 青青草 於 2018-6-28 12:10 PM 發表

睇完網上search番黎d料之後,成件沙中指控事件明L晒,吾駛再討論落去哂時間,所謂爆料者潘生原來係搞屎棍慣匪,靠屈靠嚇靠抹黑,博出名上位想競選議員,同林屎健走在同一路上,而且潘生惡行早早俾人擺哂上網,可謂惡行屢屢,靠屈靠嚇靠抹黑拖欠工人薪水,臭名昭著,空穴來風未必無因,總結一句其言行可信性極低,香港再多幾個林屎健既人日日走出黎玩,博出名上位想競選議員,跟住垃圾會個班高薪死蠢L個隻豬的一班 ...
你真係勁搞笑,拉人地人格黎攻擊做咩?拆開成條隧道,大家睇睇d鋼筋咩樣,咪知佢有無講大話囉

班工程界覺得講幾句就可以洗番白
唔知佢地平時出街做人係禁隨和?

引用:
原帖由 青青草 於 2018-6-28 12:10 PM 發表

睇完網上search番黎d料之後,成件沙中指控事件明L晒,吾駛再討論落去哂時間,所謂爆料者潘生原來係搞屎棍慣匪,靠屈靠嚇靠抹黑,博出名上位想競選議員,同林屎健走在同一路上,而且潘生惡行早早俾人擺哂上網,可謂惡行屢屢,靠屈靠嚇靠抹黑拖欠工人薪水,臭名昭著,空穴來風未必無因,總結一句其言行可信性極低,香港再多幾個林屎健既人日日走出黎玩,博出名上位想競選議員,跟住垃圾會個班高薪死蠢L個隻豬的一班 ...
鞭屍

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]