• 瀏覽: 10,421
  • 回覆: 112
+20
習帝登基,你班太監有褔了,稱霸地球;打倒美國,中國制造2025萬歲!

50仙一篇飛機文你累不累啊?

引用:
原帖由 石叻 於 2018-6-27 06:41 AM 發表

肯面對現實的中國人,總是會給埋首怕見現實的中國人罵。
怕見現實 現實就係打仗 唔係航母對航母 海軍對海軍 現實就係我要面對近岸嘅陸機導彈 日航母面對東風21 你故官兵驚驚

所有師兄都早看清看楚了! 清末科技, 就算強弓利箭又有何用, 除了木貨艇通通都阻不了民主自由航行!

引用:
原帖由 discuss-wing 於 2018-6-29 06:30 PM 發表
中國現時不可能全面領先,但差距縮小,甚至有部份領先卻是事實。
中共造假,中國人禮貌超級差,絕對係全球全面領先!

引用:
原帖由 vule2011 於 2018-6-30 08:46 AM 發表

中共造假,中國人禮貌超級差,絕對係全球全面領先!
假得過CNN响中東造假新聞,然後美軍說:『對不起,先生,我要轟炸你。』真係好L有禮貌。

咁之前以老尾為嗰啲反華國家就唔好x吹咩中國威脅論啦,原來都係鳩噏,教反中汪汪情何以堪呀

引用:
原帖由 WongManTak 於 2018-6-27 09:34 AM 發表
that is true.

《科技日報》總編輯指中西差距仍大 獲讚敢說真話
http://news.tvb.com/greaterchina/5b30d92de603835a5fb3689a
中興通訊早前遭美國制裁後,內地開始反思國家實力和科技發展。《科技日報》總編輯劉亞東與官方唱反調,稱「我的國」並非那麼厲害,不少人讚他敢說真話。

今年全國兩會召開前,紀錄片《厲害了,我的國》全國 ...
真唔明,呢D係人睇到都知係事實既說話,竟然有3人俾豬,呢3人 先係中國禍根!

猿人的文章已沒有多少可看的價值,因為牠是清一色是反中文,內文偏頗,有很多最後都被証實是錯誤的,這樣下去,要再有狗糧收都成問題。

引用:
原帖由 星海揚帆 於 2018-6-28 04:38 PM 發表
一個劉亞東就狂炒
好似佢係終極權威
講既一定正確

文章及說話,哲理,需要有名氣既人講先係對嗎?
講出黎理據充分,道出重點,得到有識之士認同,就係硬道理!
在你無的放矢之前,試下搵啲野駁斥人地當中講錯地方囉!

引用:
原帖由 星海揚帆 於 2018-6-28 04:38 PM 發表
一個劉亞東就狂炒
好似佢係終極權威
講既一定正確

撃中死穴?

國內五毛媒體民族主義高漲,貿易戰吹捧中國事事必「贏」,「對不起了,中國又成為了大贏家」。人民網亦看不順文筆浮誇之風,昨發起一系列評論,反問國內媒體「只會吃飯痾屎,是文章不會寫了嗎?」,直斥這種「美國害怕了」、「日本嚇儍了」及「歐洲後悔了」之類的文章扭曲國民心智,國民心智本己不高,挑動極端情緒,甚麼「跪求體」、「哭暈體」及「嚇尿體」之類的文風乍現,雖能賺取不少點擊,但內容了無新意,只是一味誇大,只拿取國外的隻言片語,便誇張成「中國在世界舞台上佔據中心位置」

文章指,這些「雄文」無事實、無內容及無思想,只能用來打飛機,飛機打多了很傷身。官媒認為新聞不是爽文,若只講營銷不講營養,就算流量爆棚,也是誤導大眾,容易「造成公眾走進夜郎自大、自吹自擂狂妄誤區」

官媒表示,去年新媒體運營行業人數超過300萬,各類機構的投資金額超過50億元(約59.2億港元),既有前途,又有「錢途」。不過官媒認為媒體應恪守自律,不能毫無底線增熱點,肆無忌憚造噱頭,拖低道德水位,偏離法治軌道,荼毒公眾認知,最終只是扭曲國民心智云云..............

..........人民網?

引用:
一個劉亞東就狂炒
好似佢係終極權威
講既一定正確

你講得啱, 全部係造假, 大陸根本冇科技日報同劉亞東呢個人, 係老美作假抹黑

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]