• 瀏覽: 24,243
  • 回覆: 21
+2
為何有手有腳的正常新移民,要申請公屋?

無乜可能一個正常人在香港無萬二蚊收入!

鐘點工人都搵80蚊一個小時。

應該係廢人先申請公屋!

做假係常識?

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2018-6-18 10:54 PM 發表

應該係廢人先申請公屋!
咪就係貪香港d福利囉, 唔係點會死都要落黎呀

引用:
原帖由 maygi 於 2018-6-19 04:27 PM 發表

一睇就知係陀地, 無得呃

引用:
原帖由 ootungoo 於 2018-6-19 01:54 AM 發表
做假係常識?
根本來港班大陸人都係廢柴!
仲話人地學生去申請,如果學生得十零歲,毫無工作經驗,part time 都可以有萬二收入,咁三十至五十去申請公屋,真係廢人。

如果做假,就要報警啦!

引用:
原帖由 dogdogchiV 於 2018-6-19 04:34 PM 發表

一睇就知係陀地, 無得呃
本土幫陀地

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2018-6-18 10:54 PM 發表

應該係廢人先申請公屋!
你去公屋討論x,無萬二蚊收入申請1人公屋90%以上都係本土L呢

引用:

應該係廢人先申請公屋!
不要亂說呀現在住公屋的人是好多很有很有錢呀你看樓下的車場就知道了🤤🤤🤤🤤🤤

引用:
原帖由 chungalex78 於 2018-6-21 12:48 AM 發表

不要亂說呀現在住公屋的人是好多很有很有錢呀你看樓下的車場就知道了🤤🤤🤤🤤🤤
樓主你唔好亂提出呢啲問題呀如果房處認真執行規矩嘅話好多人被趕出公屋的🤤🤤🤤🤤🤤

住公屋的人是很幸福的我供樓就供到死我同事住公屋一年可以去幾次旅行呀🤤🤤🤤🤤🤤

引用:
原帖由 chungalex78 於 2018-6-21 12:55 AM 發表
住公屋的人是很幸福的我供樓就供到死我同事住公屋一年可以去幾次旅行呀🤤🤤🤤🤤🤤
Agree x 2
可見流主葡萄公屋L.....
生活好困難

呢啲係屎忽鬼嚟,基本稱為臨記, 真正受影響邊有咁疊馬。

引用:
原帖由 chungalex78 於 2018-6-21 12:52 AM 發表

樓主你唔好亂提出呢啲問題呀如果房處認真執行規矩嘅話好多人被趕出公屋的🤤🤤🤤🤤🤤
應該要趕啦。
個個都揸平治,凌志,寶馬住公屋。
架車都五六十萬,新移民住公屋話冇錢?
我就不信。

引用:
原帖由 香港神仙 於 2018-6-21 03:17 AM 發表

應該要趕啦。
個個都揸平治,凌志,寶馬住公屋。
架車都五六十萬,新移民住公屋話冇錢?
我就不信。
印象中,有很少,為數不多的公屋租戶,是當年政府在新界發展的政策而留下的。有錯請更正。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]