• 瀏覽: 11,074
  • 回覆: 105
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 degas 於 2018-6-16 07:15 AM 發表

乜唔係中國主辦咩?
己公佈

當然不是

引用:
原帖由 預言家_諾查丹 於 2018-6-15 06:15 PM 發表

因為中國隊實力去唔到世界盃嘅水平,亞洲一哥的沙特都被大炒,暫時來講中國需要更大的進步,或者仲需要多十年八年時間吧!很高興香港人咁關心咁支持國家足球隊,有我們的鼓勵加上國足的努力,再次踏上世界盃舞台不是夢。 ...
亞洲非洲足球鍾意做假已經不是秘密,尋曰摩洛哥球員居然插水式獅子搖頭頂入自己龍門,又鍾意扮傷,踢2踢就訓低地下,真係極醜陋足球,外國人見到都覺得好肉酸,難登大雅之堂

引用:
原帖由 fhhfgjhh 於 2018-6-15 06:22 PM 發表
2026年世盃應該會有中國份
公佈左係美加墨,柒頭,要輪5大洲,起碼要等到2042先有機會申請

引用:
原帖由 beegeejk 於 2018-6-16 03:01 AM 發表

以為中國主辦世界盃
以為去中超

引用:
原帖由 史獨 於 2018-6-16 07:22 AM 發表

亞洲非洲足球鍾意做假已經不是秘密,尋曰摩洛哥球員居然插水式獅子搖頭頂入自己龍門,又鍾意扮傷,踢2踢就訓低地下,真係極醜陋足球,外國人見到都覺得好肉酸,難登大雅之堂 ...
事實3分已在手
我的國要等下睇下爭唔爭到
https://www.google.com/amp/s/amp.rfi.fr/tw/中國/20171006-中國何時舉辦世界盃-2034年機率大

引用:
原帖由 uhadmeathello 於 2018-6-16 07:08 AM 發表

老實講, 應該係.  佔世界6分1人口.

即使運動講天賦, 都唔應該比日韓差  
你沒睇愛因斯坦日記,中國人就是被封建制度統治得太久,奴性太重,性格又自私自利,一有少少錢就沙塵白博,又鍾意做假貪污走後門,甘既人格根本沒可能踢到有足球成就,所以點解中國足球永遠強不起來,也是民族性寫照縮影

引用:
原帖由 kazaf0207 於 2018-6-15 06:01 PM 發表

日本同韓國世界盃表現都悅目,韓國甚至得過世盃殿軍
南韓堅呀,當年有份睇過都覺得神乎奇技

引用:
原帖由 keyman 於 2018-6-16 07:27 AM 發表

事實3分已在手
我的國要等下睇下爭唔爭到
https://www.google.com/amp/s/amp.rfi.fr/tw/中國/20171006-中國何時舉辦世界盃-2034年機率大
香港,泰國機會都大過G那足球

都喺果句, 中國或成最後贏家

引用:
原帖由 史獨 於 2018-6-16 07:31 AM 發表

你沒睇愛因斯坦日記,中國人就是被封建制度統治得太久,奴性太重,性格又自私自利,一有少少錢就沙塵白博,又鍾意做假貪污走後門,甘既人格根本沒可能踢到有足球成就,所以點解中國足球永遠強不起來,也是民族性寫照縮影 ...
how about the Great Britain ,the national team is called “European China”

引用:
原帖由 xsy940212 於 2018-6-15 04:55 PM 發表

因為中國人喜歡打飛機所以足球是不可能的mission
100年來美國在兵乓球、羽球球、從未見過在任何世界賽事決賽周見過

引用:
原帖由 keyman 於 2018-6-16 07:20 AM 發表

己公佈

當然不是
點解?
十幾億球迷,知唔知可以拉動幾多GDP?

poor China football

中國崛起

引用:
原帖由 degas 於 2018-6-16 07:45 AM 發表

點解?
十幾億球迷,知唔知可以拉動幾多GDP?
知唔知什麼是     制度?

一係祖國用錢買起fifa 自己做

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]