• 瀏覽: 11,073
  • 回覆: 105
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 vvoy 於 2018-6-15 04:56 PM 發表

大陸腳咁渣姐
臺灣腳 香港腳
唔知去左邊呢 ?
美國隊一定好勁,但我搵嚟搵去都揾唔到美國第一場對邊個,有冇師兄幫幫手?

哈哈!
中國新娘嫁比鬼佬,場地都見到中國情人比錢,不過新郎吾係佢之嘛!

世界盃係國際體壇大事, 中國大國就無份參賽, 應自我檢討   

引用:
原帖由 泛到無品口自臭 於 2018-6-15 05:18 PM 發表
中國足球積弱係事實,只能話係興趣大,能力低嘅項目
老實講,亞洲足球本身就無國際地位
沙地喺亞洲區也文也武,琴日對比佢"排名"更低嘅俄羅斯食五蛋,亞洲實力可見一斑
運動從來就有傳統強弱嘅歷史,雖然傳統強如意大利,荷蘭都有低落時
講到反影國力就未免作大咗,咁冰島國力就應該唔差 ... 伊朗就肯定好過美國
運動就應回歸運動,唔駛諗多咗 ...
唔係喎,中國奧運獎牌榜排首位時,愛國義士又話反映國家強大喎!唔通佢地又諗多咗?

引用:
原帖由 entersadman 於 2018-6-15 07:57 PM 發表

本不想偏離主題,睇到你最後一句實在要嘔,閣下講中國人崇尚和平,咁土改,文革,六四中死咁多人點解讀
佢意思係對外崇尚和平,對國民則殘暴。

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2018-6-16 12:23 AM 發表

答案好簡單,邊個國家無動亂死過人?! 邊個國家無政策失誤?

然而近100年來,發動侵略戰爭最多的是,是歐、美、日、俄,你話邊個侵略性高? ...
眾所週知,中國只對自己人殘暴,對外則崇尚和平,尤其是侵佔咗釣魚台嘅日本。

中國隊不是沒去,而是跟本沒資格去才真~

十幾億球迷都唔俾參加?
你知唔知可以拉動全球幾多GDP?!

無限商機

世界盃主要就係球隊
除了足球隊沒去,其他的都去了
咩玩法

引用:
原帖由 預言家_諾查丹 於 2018-6-15 06:15 PM 發表

因為中國隊實力去唔到世界盃嘅水平,亞洲一哥的沙特都被大炒,暫時來講中國需要更大的進步,或者仲需要多十年八年時間吧!很高興香港人咁關心咁支持國家足球隊,有我們的鼓勵加上國足的努力,再次踏上世界盃舞台不是夢。 ...
伊朗已攞三分

點解無人著我的國球衣?

引用:
原帖由 fhhfgjhh 於 2018-6-15 06:22 PM 發表
2026年世盃應該會有中國份
https://zh.m.wikipedia.org/zh-cn/2026年國際足協世界盃

2026 都有難度

引用:
原帖由 Fun君 於 2018-6-16 00:58 發表
「十幾億人冇理由冇11個似樣!」

<如果係咁,中國應該在各種範疇也有傑出人才
老實講, 應該係.  佔世界6分1人口.

即使運動講天賦, 都唔應該比日韓差  

引用:
原帖由 uhadmeathello 於 2018-6-16 07:08 AM 發表

老實講, 應該係.  佔世界6分1人口.

即使運動講天賦, 都唔應該比日韓差  
https://www.google.com/url?sa=t& ... aRTR1PQfXuU6FLsbuRR

引用:
原帖由 keyman 於 2018-6-16 06:59 AM 發表

https://zh.m.wikipedia.org/zh-cn/2026年國際足協世界盃

2026 都有難度
乜唔係中國主辦咩?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]