• 瀏覽: 11,042
  • 回覆: 105
  • 追帖: 1
中國又成為最大贏家

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2018-6-15 06:30 PM 發表
足球這種粗暴運動不適合中國人,中國人專長是和平、優雅的體操、跳水等,

證明中國人是崇尚和平的民族!
總結:一個對無知的人,同時做左兩件事,侮辱了和平,糟質了足球

引用:
原帖由 Peter_H 於 2018-6-15 05:01 PM 發表
問題係成十幾億人任選,無理由一直排名只七十幾
食人參食壽司⋯都好力過食蟲草
在中國咁多$
食乜_ 都得 la
就係唔識踢波

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2018-6-15 04:53 PM 發表
尋晚頭場不停睇到中文字,真心覺得勁!!
唔係大陸贊助,俄羅斯連屎都無得佢食。

唔明中國足球差D乜呢

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2018-6-15 06:30 PM 發表
足球這種粗暴運動不適合中國人,中國人專長是和平、優雅的體操、跳水等,

證明中國人是崇尚和平的民族!
地下好多沙……

蒙牛.....好X心D三聚氰胺奶咪丟人現眼啦....
問心除左大陸哩, 世界上有幾多人會飲蒙牛???

引用:
原帖由 brian87 於 2018-6-15 10:04 PM 發表
三聚氰胺奶…想賣比俄佬飲…

引用:
原帖由 entersadman 於 2018-6-15 08:03 PM 發表

總結:一個對無知的人,同時做左兩件事,侮辱了和平,糟質了足球
要和平地踢足球,絕不能有肢體衝撞,有肢體衡撞,就是粗暴運動(雖然人們喜歡看衝突),足球制度要改善了!

引用:
原帖由 entersadman 於 2018-6-15 07:57 PM 發表

本不想偏離主題,睇到你最後一句實在要嘔,閣下講中國人崇尚和平,咁土改,文革,六四中死咁多人點解讀
答案好簡單,邊個國家無動亂死過人?! 邊個國家無政策失誤?

然而近100年來,發動侵略戰爭最多的是,是歐、美、日、俄,你話邊個侵略性高?

引用:
原帖由 brian87 於 2018-6-15 10:04 PM 發表
帝牌,你聽過未?
俾皇帝著㗎

引用:
原帖由 vvoy 於 2018-6-15 04:56 PM 發表

大陸腳咁渣姐
臺灣腳 香港腳
唔知去左邊呢 ?
大陸人口多少?

「十幾億人冇理由冇11個似樣!」

<如果係咁,中國應該在各種範疇也有傑出人才

引用:
原帖由 泛到無品口自臭 於 2018-6-15 05:18 PM 發表
中國足球積弱係事實,只能話係興趣大,能力低嘅項目
老實講,亞洲足球本身就無國際地位
沙地喺亞洲區也文也武,琴日對比佢"排名"更低嘅俄羅斯食五蛋,亞洲實力可見一斑
運動從來就有傳統強弱嘅歷史,雖然傳統強如意大利,荷蘭都有低落時
講到反影國力就未免作大咗,咁冰島國力就應該唔差 ... 伊朗就肯定好過美國
運動就應回歸運動,唔駛諗多咗 ...
無錯,其他運動上中國一樣有好多世界一級運動員

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2018-6-15 16:53 發表
尋晚頭場不停睇到中文字,真心覺得勁!!
以為中國主辦世界盃

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]