• 瀏覽: 54,206
  • 回覆: 622
  • 追帖: 1
+7
每當看到有班搞笑港人, 力撐八達通反支付寶

結果是什麼?? 支付寶的發展阻不了
而阻了香港科技發展

作為親中親共, 支持焦土香港的我

非常心涼

焦土派定義

香港沒得救

加上本人2003年已定了愛國必要反港的方向

任何拖累香港發展的都支持

引用:
原帖由 thank-777 於 2018-6-14 11:42 AM 發表

而阻了香港科技發展

非常心涼
唔該唔好樣樣政治化。

我只係一個小小用家,方便我就用,
對八達通如是,對支付寶亦如是.....
八達通如果唔係方便過「神沙」我就唔會用,
同樣地,今日支付寶如果方便過八達通,我亦唔介意用。

問題在於,而家講方便,八達通係會贏支付寶。

好簡單講,八達通.......我基本上用兩隻手指抽個銀包出黎就畀到錢。

但我一定無辦法只用兩隻手指做哂以下程序.....攞部手機出黎、開機、開app、開QR code、...........

而且,講反應絕對係八達通快過支付寶。

講下啫,邊有人反 支寶? 雖然我未用過。

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2018-6-14 11:48 AM 發表

唔該唔好樣樣政治化。

我只係一個小小用家,方便我就用,
對八達通如是,對支付寶亦如是.....
八達通如果唔係方便過「神沙」我就唔會用,
同樣地,今日支付寶如果方便過八達通,我亦唔介意用。

問題在於,而家講方便,八達通係會贏支付寶。

好簡單講,八達通.......我基本上用兩隻手指抽個銀包出黎就畀到錢。

但我一定無辦法只用兩隻手指做哂以下程序.....攞部手機出黎、開機、開app、開QR ...
政治化好

事實就是螞蟻金服及支付寶千億企業, 不斷發展

更大事實就是香港繼續低端落後

引用:
原帖由 thank-777 於 2018-6-14 11:53 AM 發表

政治化好

事實就是螞蟻金服及支付寶千億企業, 不斷發展

更大事實就是香港繼續低端落後

大佬,螞蟻金服同科技無關,只係等同開個額度畀人借款,及接受存款。

唔好當「生意額大」就係高科技。

而且,我都想用螞蟻金服,我亦有港版支付寶.......
點解我用唔到螞蟻金服?
而家港版支付寶同大陸版連唔上,
令港版支付寶,要係香港單打獨鬥,
輸畀八達通,

關科技乜事?

根本所有發展都唔環保,又會益咗啲商家!
反對香港一切發展!
慢慢變番漁港最好。

去百佳一定用支付寶

支付寶只係方便俾錢, 又點阻科技發展?

咁愛國 上反去住 唔好行動同心各走一面

引用:
原帖由 thank-777 於 2018-6-14 11:42 AM 發表

而阻了香港科技發展

非常心涼
你是親中,唔好講笑啦。
漢奸就是漢奸。
以為走近中央,中央會當你是自己人嗎?
中央只會當你是舊江派的人。
在中國混水摸魚,遲早有公安搭肩膀捉埋你。

你能敵過中共分部香港共青團嗎?
我一定個批鬥死你。

立即同我離開香港討論區,以後不準搞分裂中港活動。

港人又7一次

唔通踢足球就等於反藍球?唔好咁低B好唔好,拜託。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]