• 瀏覽: 4,606
  • 回覆: 69
+5
引用:
原帖由 羅賤宰 於 2018-6-13 05:29 PM 發表
【新增影片】香港大學法律學院副教授戴耀廷、浸會大學政治及國際關係學系副教授陳家洛今午以「香港自由正受威脅?2018年對學者與媒體的挑戰」為題,在香港外國記者會午餐會演講。對於梁天琦在旺角騷亂判囚6年,戴耀廷會後稱,不會評論法官的判決孰對孰錯,但認為今次判刑的確較重...

https://static.appledaily.hk/images/e-paper/vdo/20180612/720pix ...
你找數未呀,老妖!

引用:
原帖由 Kahim 於 2018-6-13 06:18 PM 發表
有無比較過國際標準,佔領華爾街判左幾年
大賊自己可以去打家劫舍殺人放火視若等閒, 但絕不會容許自家人作反拿着數......

這些咁人,真係......,又話建基什麼法治,現在,社會強調社會太守秩序...........,飯民一眾不如打開心窗說亮話,...如果保持法治,等如保著建制,保著社會狀況,人人應該不守秩序,就地起義、革命,推翻政權,讓新政權確立(真正一人一票),屆時,香港人才守法治,守社會秩序...,不如講白D嗱。

引用:
原帖由 iamsamuel 於 2018-6-13 06:07 PM 發表
到判戴耀廷入冊個陣應該起碼10碌
如果唔係袁國強,佢一早入咗去坐啦

反社會人格...社會秩序非常重要..

要不, 要警察, 法律來幹嘛???

引用:
原帖由 素食小魔女 於 2018-6-14 12:00 AM 發表
反社會人格...社會秩序非常重要..

要不, 要警察, 法律來幹嘛???
有事警察 無事自由

呢隻人渣港奸戴尿瓶真係多廢話多歪理, 如果香港不強調社會秩序治安, 不強調守法守規守秩序的話... 你條人渣敗類出街隨時比人分體送去餵狗了, 還可以大搖大擺大大聲講廢話... 出街睇路啊... 人渣敗類...

引用:
原帖由 Assange 於 2018-6-13 07:58 PM 發表
美國講人權?
為何捉咁多未証實有罪的外國人
到古巴關答那麼監獄,去虐待?去嚴刑迫供?
民主派議員會唔會話美國是國際標準?
當日旺暴係用西人既所謂國際標準執法,攻擊執法人員都唔洗等上法庭俾法官去判,當晚己落哂去下面俾閻羅王大人判刑

大妖精, 請飲唔找數, 失信於民, 亂咁批喱樣批果樣, 教壞細路 

引用:
原帖由 羅賤宰 於 2018-6-13 05:29 PM 發表
【新增影片】香港大學法律學院副教授戴耀廷、浸會大學政治及國際關係學系副教授陳家洛今午以「香港自由正受威脅?2018年對學者與媒體的挑戰」為題,在香港外國記者會午餐會演講。對於梁天琦在旺角騷亂判囚6年,戴耀廷會後稱,不會評論法官的判決孰對孰錯,但認為今次判刑的確較重...

https://static.appledaily.hk/images/e-paper/vdo/20180612/720pix ...
等他人生更多精彩機會,可以玩上訴, 而大律師有更多的生意機會賺更多d錢!

難道戴妖認為
社會秩序唔重要 ...

若果唔使講秩序?你講乜野法律?快撚啲找數啦!

引用:
原帖由 iamsamuel 於 2018-6-13 06:07 PM 發表
到判戴耀廷入冊個陣應該起碼10碌
如果法官係戴嘅學生,你話冇拉掹,我真係唔信

法律學者定沙律學者

引用:
原帖由 siuhung 於 2018-6-13 05:51 PM 發表
腳仔軟了!
若果不是佔中判刑過輕,就唔會有旺角暴動事件發生啦,今次判刑,是法庭要嚴厲警告那班藉口政治問題要違非作歹的偽君子!
戴先生幾時找數啊! ...
佢話找數?個班傻仔,找佢老母啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]