• 瀏覽: 29,778
  • 回覆: 296
  • 追帖: 2
+4
1422年歐洲人又懶又骯髒又貪婪,大航海時代歐洲人殖民搶殺奴役了無數人

引用:
原帖由 200888 於 2018-6-13 07:30 PM 發表
幾年之後,愛因斯坦改口:美人骯髒昏昧....1928 Great Depression (大蕭條)

排免費飯
...
有啲人用有色眼鏡睇嘅冇計啦

lm

1922年

引用:
原帖由 Frankinztein 於 2018-6-13 01:58 PM 發表
百年後一樣咁愚昧骯髒
自己知自己事

引用:
原帖由 ENASDE 於 13-6-2018 18:47 發表
100年前都拎黎比較,用下腦都知咩居心啦
廢青人地講咩又照聽,唔識自己用腦分析下,讀C片
廢青識鬼佢係邊個? 廢青諗住呢段嘢係2018年6月講

引用:
原帖由 奧林巴斯 於 2018-6-13 01:36 PM 發表
1922年...
歐洲果陣都大蕭條啦

引用:
原帖由 東北俠仕 於 2018-6-13 01:25 PM 發表
文:周雪君 愛因斯坦(Albert Einstein)在1922年秋天與妻子Elsa Einstein展開為期5個半月的中東和遠東旅行。到過香港、新加坡、中國、日本、巴勒斯坦和西班牙,並在日記寫下了旅途中的所見所感。愛因斯坦從來沒打算出版遊記,不過,身後盛名如他,連一張字條都成為拍賣品,則這本遊記公諸於世也成當然之舉了。然而,遊記中提到他對中國人的一些觀察,卻令有些人覺得與其人道主義者的形象相違背 ...
5毛係時候反擊啦

引用:
原帖由 東北俠仕 於 2018-6-13 01:25 PM 發表
文:周雪君 愛因斯坦(Albert Einstein)在1922年秋天與妻子Elsa Einstein展開為期5個半月的中東和遠東旅行。到過香港、新加坡、中國、日本、巴勒斯坦和西班牙,並在日記寫下了旅途中的所見所感。愛因斯坦從來沒打算出版遊記,不過,身後盛名如他,連一張字條都成為拍賣品,則這本遊記公諸於世也成當然之舉了。然而,遊記中提到他對中國人的一些觀察,卻令有些人覺得與其人道主義者的形象相違背 ...
只要文章最尾加一句八股文: "中國或成最後贏家"……咁就OK了!

引用:
原帖由 農場不安的牛 於 2018-6-13 07:07 PM 發表
唔怪得香港四處都咁污遭邋遢啦!
知唔知有錢人好有錢,d錢點梨?

引用:
原帖由 palmaxpc 於 13-6-2018 19:42 發表

知唔知有錢人好有錢,d錢點梨?
點梨?

點嚟下?邊處鄉下?

引用:
原帖由 nichemarket 於 2018-6-13 07:38 PM 發表

歐洲果陣都大蕭條啦
根本唔識歷史走來抽水

中國係時候問八國聯軍歸還當時被搶走的財富了!

1922年中國處於軍閥年代 而日本正值明治維新強勢 有分別好正常

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]