• 瀏覽: 55,475
  • 回覆: 409
  • 追帖: 2
+10
引用:
原帖由 ivanshiu2003 於 2018-6-13 11:30 AM 發表

中共國cancer人數冠全球,真正贏家是中國!
扺毀民族的敗類﹗
中國如果是如你所講,那是值得高興嗎?一點憐憫之心都無﹗
以你這樣的人格,你認為鬼佬會話你叻咩﹗
他們睇在眼內,只會覺得心寒,
這樣的狗會養得熟嗎?
一個國家民族會被人睇唔起,國民會有幸行嗎?你會例外嗎?

其實起度吹水邊個贏輸冇意思
逐個分析有咩影響仲好啦

北韓:外交上做左友善既態度,換黎既會係放寬制裁,對國家經濟肯定會有利。雖然講無核化,但北韓已經成功研製,肯定冇可能全數銷毀,象徵式廢棄工場,唔再研發,國際已經收貨。就算美國有人黎監察,一樣唔會全部睇得哂

美國:朝鮮向美示好,可以令美國重心重返中東,繼續遊走戰爭同石油生意。但同時過於和平局面,不利武器出口至日韓台,所以侵侵一方面同肥仔握手,另一方面都會繼續出口術製造緊張局面。同上任後對待中國一樣,一緊一鬆。

南韓:朝鮮同韓國正常關係可以大大凝聚政府管治力度,可以高民望地專心處理過去十年一直冇民望搞既民生經濟問題

中國:角色上明顯以長兄身份控制肥仔,肥仔亦願意拜主席做大佬。朝鮮走向開放經濟係必然既事,中國肯定比美國更早食到頭啖湯。亦都確保朝鮮作為中國同美軍之間既緩衝區

日本:唔使再驚飛彈又飛過北海道,諗極都唔知打唔打落黎好了

我淨係知個肥仔又食又拎, 輸家係坡仔借.

引用:
原帖由 ngblowwater-03 於 2018-6-13 10:49 AM 發表
外媒就話北韓大陸嬴

港媒就話大陸輸
常理
大6是輸家
一.....冇得直接參加會議
二.....主導體是肥仔金
三.....大6掛名肥仔金保家
四.....肥仔金對肥佬普面對面吹什麼大6唔知
五......肥仔金做主角及統諞導
六......大6排去外圍.位置較次

引用:
原帖由 版煮報夢 於 2018-6-13 11:56 AM 發表
總之就中國贏啦
最少不是輸...........!!

引用:
原帖由 christ201430 於 2018-6-13 11:32 AM 發表
引用外媒何解用大陸媒 link?
大陸媒無信用
中國時報好似係台灣媒體喎...你搞清楚未呀?

引用:
原帖由 mc4870 於 2018-6-13 11:56 AM 發表
我淨係知個肥仔又食又拎, 輸家係坡仔借.
兩億成本,新加坡贏到突啦
香港就真係國際城市地位都俾新加坡比下去喇
香港2億連條天橋都起唔到
人地已經促成左世紀大會議
國際地位大大提升囉

引用:
原帖由 必勝大師 於 2018-6-13 11:57 AM 發表

常理
大6是輸家
一.....冇得直接參加會議
二.....主導體是肥仔金
三.....大6掛名肥仔金保家
四.....肥仔金對肥佬普面對面吹什麼大6唔知
五......肥仔金做主角及統諞導
六......大6排去外圍.位置較次 ...
輸最大是俄羅斯..........未來中東的壓力會加大........普帝要有心理準備......!!

China time .......說自己嬴!

引用:
原帖由 冷漠的香港人 於 2018-6-13 10:39 AM 發表
被稱為「世紀峰會」的川金會,昨日順利在新加坡聖淘沙(Sentosa)落幕,相較於空洞又無實質效益的川普(Donald Trump)-金正恩(Kim Jong Un)四點共同聲明,更多媒體與專家討論更多的,恐怕是這場耗資數億元經費的會面,究竟誰才是真正的「贏家」?不少英媒和美媒都認為是金正恩,但根據澳洲新聞網(ABC)報導認為,「中國大陸」才是背後真正的贏家!澳洲新聞網認為,一直對北韓有極高影響的中 ...
我諗特朗普一早已經想縮減喺南韓和日本嘅駐軍
因為南韓日本駐軍只係圍剿共産主義嘅意識形態 
根本對美國冇經濟效益 

而家既鬆章俾習主席換取中國貿易上讓步
亦有藉口減少南韓日本嘅駐軍支出 
雖然破壞咗封鎖中國嘅島鏈
但島鏈外嘅係太平洋唔係陸地
封唔封鎖中國都難以拓展

引用:
原帖由 清風水靜 於 2018-6-13 11:07 AM 發表

澳洲近年幾乎被中國拋棄..........太兩面三刀超無恥.....女人主政真的死路一條......!!
男人做事方式與女人是完全不同........澳洲看來真的要毀在女人手上....!! ...
澳洲總理係男性

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]