註冊 登入

[國際新聞評論] 川金會大成功? 澳媒吐槽:真正贏家是中國!

川金會大成功? 澳媒吐槽:真正贏家是中國! E-mail 此主題給朋友

被稱為「世紀峰會」的川金會,昨日順利在新加坡聖淘沙(Sentosa)落幕,相較於空洞又無實質效益的川普(Donald Trump)-金正恩(Kim Jong Un)四點共同聲明,更多媒體與專家討論更多的,恐怕是這場耗資數億元經費的會面,究竟誰才是真正的「贏家」?不少英媒和美媒都認為是金正恩,但根據澳洲新聞網(ABC)報導認為,「中國大陸」才是背後真正的贏家!澳洲新聞網認為,一直對北韓有極高影響的中國,雖此次被美國排除在川金會之外…

英媒美媒,異口同聲指出中國才是贏家。

新聞來源連結:
http://www.chinatimes.com/realtimenews/20180613001514-260408

外媒就話北韓大陸嬴

港媒就話大陸輸

引用:
原帖由 ngblowwater-03 於 2018-6-13 10:49 AM 發表

外媒就話北韓大陸嬴

港媒就話大陸輸
不是港媒,是反中的毒果而已。

金仔一定係大贏家
一手爛牌玩到而家咁
想當年俾香討既ching笑到...

(中時電子報)

經常掉垃圾嘅人,同人講做人道理

樹欲靜而風不息, 子欲養而親不在

中國人扮外國人
感覺中國係金正恩幕後軍師

引用:
原帖由 ngblowwater-03 於 2018-6-13 10:49 AM 發表

外媒就話北韓大陸嬴

港媒就話大陸輸
如果媒體掌握內部真正關係就唔洗係所謂媒體做濕尻分析員啦,一早入白宮入中南海做分析師啦

從沒有放棄心中理想...
引用:
原帖由 dealyou 於 2018-6-13 10:56 AM 發表

如果媒體掌握內部真正關係就唔洗係所謂媒體做濕尻分析員啦,一早入白宮入中南海做分析師啦
全世界傳媒都係睇同1單野
係港媒同其他人睇既唔同

引用:
原帖由 ngblowwater-03 於 2018-6-13 10:59 AM 發表

係港媒同其他人睇既唔同
我就唔清楚啦!
邊個贏家邊個輸家,暫時無人知!
我靜係知,金正恩坐邊班機離開新加坡,得中南海知,就連美國白宮都未必知!

從沒有放棄心中理想...
輸家應該是俄羅斯.......南韓軍方及日本.........!!

尾國.....北韓及中國基本都是贏家......!!

免責聲明:本人的內容及圖片.並不打算向任何人.提供任何資訊.並且不構成任何建議.儘管所有資料乃本人秉誠提供.並相信資料之.來源可靠.也不表示本人.保證任何資料.均屬完整.可靠.準確.具時效或適用於任何用途.本人不負任何法律責任
引用:
原帖由 dealyou 於 2018-6-13 11:02 AM 發表

我就唔清楚啦!
邊個贏家邊個輸家,暫時無人知!
我靜係知,金正恩坐邊班機離開新加坡,得中南海知,就連美國白宮都未必知!
傻侵比美媒問到啞

冇核一早南韓已經up...….又冇時間表
美/南韓唔軍演又係講北韓個信字
咩保障安全又講唔出

引用:
原帖由 冷漠的香港人 於 2018-6-13 10:39 AM 發表

被稱為「世紀峰會」的川金會,昨日順利在新加坡聖淘沙(Sentosa)落幕,相較於空洞又無實質效益的川普(Donald Trump)-金正恩(Kim Jong Un)四點共同聲明,更多媒體與專家討論更多的,恐怕是這場耗資數億元經費的會面,究竟誰才是真正的「贏家」?不少英媒和美媒都認為是金正恩,但根據澳洲新聞網(ABC)報導認為,「中國大陸」才是背後真正的贏家!澳洲新聞網認為,一直對北韓有極高影響的中 ...
相較於空洞又無實質效益的川普(Donald Trump)

用乜野顏色字人,就係代表乜野人,亦即係岐視個啲人,咁用黑色字寫個人字,係唔係岐視黑人呢,
引用:
原帖由 ngblowwater-03 於 2018-6-13 10:59 AM 發表

係港媒同其他人睇既唔同
澳洲近年幾乎被中國拋棄..........太兩面三刀超無恥.....女人主政真的死路一條......!!
男人做事方式與女人是完全不同........澳洲看來真的要毀在女人手上....!!

免責聲明:本人的內容及圖片.並不打算向任何人.提供任何資訊.並且不構成任何建議.儘管所有資料乃本人秉誠提供.並相信資料之.來源可靠.也不表示本人.保證任何資料.均屬完整.可靠.準確.具時效或適用於任何用途.本人不負任何法律責任
毒果日報同無腦黃屍話中國係大輸家,真係無腦。

引用:

外媒就話北韓大陸嬴

港媒就話大陸輸
明明係只有毒果

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。