• 瀏覽: 11,758
  • 回覆: 6
【星島日報報道】新一輯《美女廚房》播出兩集,通訊事務管理局已收逾800宗投訴,及被指虐待動物、浪費食物等。主持蕭正楠、林盛斌(Bob)及張振朗出席活動,直言會根據觀眾意見去調整及改善,澄清完全沒有意圖虐待動物。阿蕭解釋現場有熟手師傅幫參賽者處理食物,讓所有動物不至於死得痛苦,只是一直不想將幕後秘密公告天下而已。他又指每次吃剩的食物也會有工作人員打包,相當「惜食」。  ...

呢D節目早點Cut,低趣味, 教懷細路

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/美女廚房-收逾800宗投訴-阿蕭bob張振朗堅信節目唔腰斬-112100442.html

對壞人仁慈等於對社會殘忍
對住D見高拜見低踩無人性的會員 黑名單最簡單直接,以免中陷阱

有競爭有進步
壟斷行業收縮
引用:
原帖由 --東方無敵-- 於 2018-6-13 03:16 AM 發表
新一輯美女廚房 睇左唔夠2分鐘精華  已經知 垃撚圾
年代唔同, 以D前人無咁關注動物權益, 衣家實多人鬧!

引用:
原帖由 hermanqk 於 2018-6-13 10:25 AM 發表
林盛斌(Bob)咁樣衰
真係唔明白
點解 TVB 咁鍾意搵佢演出
倒自己米 ...
佢多人搵拍魌告掛?

引用:
原帖由 廿一號 於 2018-6-13 09:12 AM 發表
又冇搵小麗老味上去,未算係驚嚇畫面
搵小麗整大魚蛋一定無人投訴

引用:
原帖由 hermanqk 於 2018-6-13 10:25 AM 發表
林盛斌(Bob)咁樣衰
真係唔明白
點解 TVB 咁鍾意搵佢演出
倒自己米 ...
仲有同肥媽合作果個主持, 樣同言行都十分擦鞋仔, 我最憎人似狗

引用:
原帖由 slrkuva 於 2018-6-13 03:53 PM 發表
其實真係浪費食物,資源!浪費人力物力!浪費金錢,時間...!
同埋硬係覺得佢地係專登扮到D反應咁勁誇張...D戲又好假好作狀...!
D言行舉止反應+表情好勁浮誇...!
其實係廚房後面班外援學徒好多都仲係做夜場showgirl...有d都仲係做d夜場G..!!! ...
一個字---假

引用:
原帖由 三級警司 於 2018-6-13 07:28 PM 發表

六永和蟲蟲姐姐都是一樣,顯得智力低下
農夫係正一早紅左啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]