• 瀏覽: 33,113
  • 回覆: 9
  • 追帖: 2
+21
照你邏輯 咁拎特區護照就全部好愛國

引用:
原帖由 樓上消失的手背 於 2018-6-6 01:47 PM 發表

無衝突?~~你入籍他國要宣誓效忠美國,咁虛偽話無衝突。是為中國好就唔好做愛國五毛賊,禍我中華實為呢班人。
泛民做議員都要宣誓效忠中華人民共和國啦
事實呢

引用:
原帖由 kim1956 於 2018-6-6 01:52 PM 發表
好多華僑都愛祖國,有什麼問題?
其實佢哋只係葡萄人地有錢有得走 自己死做爛做乜都冇 何況中國政府從來冇禁止國人移民

引用:
原帖由 gk3328 於 2018-6-6 02:00 PM 發表

又係黨國不分,而家佢哋鬧的是黨。
你都差唔多 人哋移民關黨什麼事。

引用:
原帖由 gk3328 於 2018-6-6 02:18 PM 發表

佢哋最怕俾黨清算。
最驚唔係應該泛民人士嗎

做得黃人係咪特別無腦 全世界唔係得中國人先會移民美國 日本人英國人乜人物人都有 佢哋又吾愛國?

引用:
原帖由 iamyourmothers 於 2018-6-6 02:59 PM 發表

嘩 唔講唔知喎
原來日日話中國好既人 大部份都移晒民
根不在中國 又要講中國好踩英美差 邊有說服力架
嘩 唔講唔知喎 原來日日唱衰中國既人 大部分都冇return home card 根本冇說服力

引用:
原帖由 樓上消失的手背 於 2018-6-6 03:22 PM 發表

當然,移左民,遠離出生國,就不是愛原來的國,因為身份上你已不是原來的國人,你不是咁弱智啊?
師兄 不一定因為愛那個國才移民吧 你咁諗好單純喎
愛那個國不是你有個那個護照就自動波愛嘛 香港有一大班冇英國護照都大叫我愛英國自稱英國人啦

毒媒打手空群出動

引用:
原帖由 樓上消失的手背 於 2018-6-6 03:38 PM 發表

千其唔好講其它人住,一單還一單,想問一句,放棄中國籍這行為本身是出於多少的愛中國心?
人應該係有多角度思考 但係有些人係都要迫啲信徒諗野諗一面 思想狹窄 每個人有自己自由做自己想概事 去邊係自由 愛國唔愛國係自由 愛咩國愛幾多國係自由
唔係人地話咩就係。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]