• 瀏覽: 33,054
  • 回覆: 438
  • 追帖: 2
+21
引用:
原帖由 垃圾草油 於 2018-6-6 12:54 PM 發表
好似阿SAM,蔣志光等等,以前係咁唱移民好,E家係邊度,身體係誠實既
鐵塔凌魂vs移民美國

2012 年 06 月 15 日

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2018-6-6 01:22 PM 發表
證明移左民一樣好愛國,考慮移民因素好多,話不愛國所以移民是太片面!

點西餐是否就代表不愛中餐呢?!
點梗西餐重企起身猛話西餐差只有中餐好!呢d咪狗囉,自己移民崇尚西方文化,倒過來此度做愛國鬥士,猛咬西方民主制度!呢d咪叫好x狗囉!
移民梗係無問題啦,但係無人好似佢咁狗哩!
d五毛咪猛問移民有問題咩,個重點唔係呢度哩!

引用:
原帖由 ch_montrose 於 6/6/2018 01:04 PM 發表
鳩智森原來係尾狗,叫班盲舔食屎狗情何以堪
又成地玻璃lu

又話外國點點點好, 港奸就係死要留在香港搞破壞
引用:
原帖由 左仔打緊飛機 於 2018-6-6 02:03 PM 發表

成日高叫愛國果班建制高官家屬全都是英藉美藉
反而果班被屈暴動反政府 &被鬧漢奸賣國賊的, 全部都係香港藉
何其諷刺!

特首林鄭月娥 (全家英國籍)
前特首梁振英 (全家英國籍)
前教育局長吳克儉的子女 (外國升學, 已入籍)
立法會主席梁君彥 (英國籍, 自稱已放棄英籍)
港大校委會主席李國章 (嫁鬼婆生鬼仔)
前商務及經濟發展局長蘇錦樑 (加拿大藉)
教育局長楊潤雄 ...

連標題都改埋

引用:
原帖由 垃圾草油 於 2018-6-6 12:54 PM 發表
好似阿SAM,蔣志光等等,以前係咁唱移民好,E家係邊度,身體係誠實既
SAM幾時移民好??

講就天下無敵⋯⋯⋯

引用:
原帖由 iamyourmothers 於 2018-6-6 12:35 PM 發表

九五年,與太太、一對女兒移民夏威夷的高志森,三年後因過着港美兩邊飛的太空人生活,導致離婚收場。決裂前,高志森曾撰寫一封信給長女子蕎,交代父母離婚一事,卻遭她撕成碎紙,自此,高志森與女兒無論見面時或者通電話,均只得到官方答案,父女感情不復當年。
高志森憶述:「可能佢哋嗰時仲細,唔明白父母點解要離婚,覺得我掉低佢哋。到○七年,大女中學畢業,我返去夏威夷觀禮,同佢喺草地上,由朝早十一點傾到夜晚七點,解 ...
所以咪話假西黃屍蠢過豬, 走去阻街,掟磚. 人地藍C可以
移民美國.,你地仲on99 ...以為攪亂HK侵侵會領你情..

心醉了

講道理唔夠講,就起低抺黑搞屋企人,總之就唔講道理

引用:
原帖由 iamyourmothers 於 2018-6-6 12:46 PM 發表

無話唔可以
但高導演咁愛中國 點解仲要走先?
高導演又話中國咩都好
中國咁好 點解唔返中國落地生根?
愛國是唔是不能用外國嘢 ? 愛國是唔是不能去外國玩 ? 愛國是唔是不能講外文 ? 愛國是唔是一生不能離開自己個家 ?

引用:
原帖由 e5432whm 於 2018-6-6 01:38 PM 發表
我今時今日都未諗通愛國同移民有咩衝突/關係, 國父孫中山唔通又唔愛國? 班黃絲無錢移民被迫留在香港專搞破壞唔通就係愛國?
反而移過民先知如果國家弱寄人籬下會有幾慘 ...
你唔明因為你唔會用佢地思維思考,因為佢地盲反中而我地唔係盲反美...,只係呢d 白痴以為我地會同佢地一樣...

香港有d白痴被毒媒洗腦,洗到原本只是反中共到變到對中國人中國貨中國文化都反

但我地唔同,只係對美國政府處事方法反感,但對美國人美國貨美國文化並不一定反感,就算美國人自己,都會對佢地自己政府反感

咁誠哥呢?一家老早係加拿大籍!

引用:
原帖由 鼠貓 於 2018-6-6 01:21 PM 發表
講咁多做乜,有錢人做乜都得,移民又唔係犯法,移民都要俾人話唔愛國,咁成日用中文話盲舔、舔共個D人,咪又係唔愛國
有個自稱美國人,但係日日踎係香討添

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]