愛國導演高志森早於95年移民美國

引用:
原帖由 左仔打緊飛機 於 2018-6-6 01:52 PM 發表

學你地口吻, 緊係叫「美帝」
要學我們呀?冇理由,民主國的人學中國人?😈

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
愛黨及罵美帝是工作,生活一定在美國。
身體最誠實。

[一] 嚴禁宣傳,連結其他論壇/討論區或商業網頁

所有相同性質之綜合論壇或討論區均嚴禁宣傳。
不論在頭像,簽名檔,文章或短消息中,用任何形式的傳播來指示其他途徑;以顯示途徑指示/暗示會員可獲得其他途徑接觸別的論壇;蓄意張貼被過濾網頁,或未經網主同意的廣告或牟利網頁都屬犯規。

犯上述之版規者可被即時禁訪而不作任何通知。
本論壇管理員有權拒絕或制止任何網站連結,如被警告後再犯,等同廣告/宣傳論壇處理。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2018-6-6 12:41 PM 發表

點解佢唔可以移民先???
愛國唔以移民,邊個定㗎???
人哋行使佢應有嘅人權自由有乜問題呀????

龍門任搬,李柱銘個仔就ㄧ定要掟磗無结婚自由。

正義必勝!

回覆 引用 TOP

五毛賊聽住:移民美國入左籍就叫美國人,我大中華不承認雙重國籍,即係此人放棄做中國人,咁都叫愛國,愛誰的國?

一單還一單,唔好轉換話題。

反中亂港是錯,但、要扯埋呢單講。

五毛賊日日對美國深惡痛絕,我都係對老美十分厭惡。

但不明五毛賊對投入美籍的人如此寬谷,行為近乎智障,虚偽盲目至使人嘔心

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2018-6-6 12:41 PM 發表

點解佢唔可以移民先???
愛國唔以移民,邊個定㗎???
人哋行使佢應有嘅人權自由有乜問題呀????

你對。所有口講愛國的有錢人,唱的國歌一定是美國加拿大歐洲的

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sim008 於 2018-6-6 01:57 PM 發表

泛民做議員都要宣誓效忠中華人民共和國啦
事實呢
又係黨國不分,而家佢哋鬧的是黨。

[一] 嚴禁宣傳,連結其他論壇/討論區或商業網頁

所有相同性質之綜合論壇或討論區均嚴禁宣傳。
不論在頭像,簽名檔,文章或短消息中,用任何形式的傳播來指示其他途徑;以顯示途徑指示/暗示會員可獲得其他途徑接觸別的論壇;蓄意張貼被過濾網頁,或未經網主同意的廣告或牟利網頁都屬犯規。

犯上述之版規者可被即時禁訪而不作任何通知。
本論壇管理員有權拒絕或制止任何網站連結,如被警告後再犯,等同廣告/宣傳論壇處理。
引用:
原帖由 kim1956 於 2018-6-6 01:52 PM 發表

好多華僑都愛祖國,有什麼問題?
其實佢哋只係葡萄人地有錢有得走 自己死做爛做乜都冇 何況中國政府從來冇禁止國人移民

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 iamyourmothers 於 2018-6-6 12:35 PM 發表

九五年,與太太、一對女兒移民夏威夷的高志森,三年後因過着港美兩邊飛的太空人生活,導致離婚收場。決裂前,高志森曾撰寫一封信給長女子蕎,交代父母離婚一事,卻遭她撕成碎紙,自此,高志森與女兒無論見面時或者通電話,均只得到官方答案,父女感情不復當年。
高志森憶述:「可能佢哋嗰時仲細,唔明白父母點解要離婚,覺得我掉低佢哋。到○七年,大女中學畢業,我返去夏威夷觀禮,同佢喺草地上,由朝早十一點傾到夜晚七點,解 ...
做著漢奸駡漢奸。 真是趙高都有爱国心!

回覆 引用 TOP

所以佢講嘅邏輯唔成立囉
引用:
原帖由 sim008 於 2018-6-6 01:53 PM 發表

照你邏輯 咁拎特區護照就全部好愛國

「炒車笑」個腦同「鵪鶉」一樣大,俾人唧一下就扮「狗叫」,再唧就「流馬尿」。

回覆 引用 TOP

兩頭蛇

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 iamyourmothers 於 2018-6-6 12:54 PM 發表

口屌美國 又要去美國住係咩心態
真係唔明白喎
既然講到美國咁差 中國咁好
點解要忍辱負重去美國?
口講中國香港咁差,無言論自由,
但又留在中國香港,
你話呢班傻西係咪有病!

回覆 引用 TOP

黃絲有破壞無建設, 仲好意思講"禍我中華"? 而且中華對於黃絲咪係鄰國囉, 禍唔禍又有什麼關係?
引用:
原帖由 樓上消失的手背 於 2018-6-6 01:47 PM 發表

無冲突?~~你入籍他國要宣誓效忠美國,咁虚偽話無冲突。是為中國好就唔好做愛國五毛賊,禍我中華實為呢班人。

我必須強調, 社會唔需要暴徒!
#暴徒不是示威者, 更不是市民

"民主"只係西方國家整出嚟等你地自相殘殺既工具, 背後目的係渾水摸魚, "民主"根本從來唔係香港核心價值
引用:
原帖由 樓上消失的手背 於 2018-6-6 02:00 PM 發表

五毛賊聽住:移民美國入左籍就叫美國人,我大中華不承認雙重國籍,即係此人放棄做中國人,咁都叫愛國,愛誰的國?

一單還一單,唔好轉換話題。

反中亂港是錯,但、要扯埋呢單講。

五毛賊日日對美國深惡痛絕,我都係對老美十分厭惡。

但不明五毛賊對投入美籍的人如此寬谷,行為近乎智障,虚偽盲目至使人嘔心 ...
入美籍???

回覆 引用 TOP

個個囗說愛國個心在外國

身體誠實 厚颜無恥

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。