愛國導演高志森早於95年移民美國

岩岩睇完覺得奇怪 篇野竟然係2012年 而且 係新聞

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
高志森無屌美國,無中共國班高官咁樣衰,又話人地美帝又全家移民

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2018-6-6 12:52 PM 發表

無話唔可以
遮係無問題啦

佢要唔要移民
佢要唔要愛國
佢要唔要落地生根
係高志森私人嘅事

但係佢要佔中
但係佢要旺暴
但係佢要影響我嘅權益
就係大家、成個社會嘅事

自己分清楚啦

...
哈哈!突然又講平等自由,之前有d人結婚係度鬼殺咁嘈,有d人仔女無參與社會活動,講d說話惡毒到好似人地殺左佢全家一樣,
所以一日做左愛國者就住定係變色龍,一定要有奴X既DNA先做到

回覆 引用 TOP

好多華僑都愛祖國,有什麼問題?

引用:
原帖由 L010986 於 2018-6-6 01:34 PM 發表

最慘係出哂力舔都無資格移民呀
老美要有用既人,不要垃圾同白痴

回覆 引用 TOP

等我地D美國社團發起運動,DQ呢条友全家美籍 賣國賊宣誓過效中美帝
分分鐘是特務

回覆 引用 TOP

照你邏輯 咁拎特區護照就全部好愛國

引用:
原帖由 iamyourmothers 於 2018-6-6 12:35 PM 發表

九五年,與太太、一對女兒移民夏威夷的高志森,三年後因過着港美兩邊飛的太空人生活,導致離婚收場。決裂前,高志森曾撰寫一封信給長女子蕎,交代父母離婚一事,卻遭她撕成碎紙,自此,高志森與女兒無論見面時或者通電話,均只得到官方答案,父女感情不復當年。
高志森憶述:「可能佢哋嗰時仲細,唔明白父母點解要離婚,覺得我掉低佢哋。到○七年,大女中學畢業,我返去夏威夷觀禮,同佢喺草地上,由朝早十一點傾到夜晚七點,解 ...
愛国人仕沒權利選擇自己喜歡居住的地方

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 iamyourmothers 於 2018-6-6 12:46 PM 發表

無話唔可以
但高導演咁愛中國 點解仲要走先?
高導演又話中國咩都好
中國咁好 點解唔返中國落地生根?
97前誤信肢亂會囉, 後悔都無用, 樓資產都賣了

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
又係口裡說不..身體卻很誠實

我係現代人

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2018-6-6 12:41 PM 發表

點解佢唔可以移民先???
愛國唔以移民,邊個定㗎???
人哋行使佢應有嘅人權自由有乜問題呀????

移民咩唔爱党唔爱国啦,有外国国籍都做唔到高官同立会议员啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 樓上消失的手背 於 2018-6-6 01:47 PM 發表

無冲突?~~你入籍他國要宣誓效忠美國,咁虚偽話無冲突。是為中國好就唔好做愛國五毛賊,禍我中華實為呢班人。
泛民做議員都要宣誓效忠中華人民共和國啦
事實呢

自稱愛國的人,是否真正愛國。真係要思考一下!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。